Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelARDUİNO ROBOTİK KODLAMA KURSU…

ARDUİNO ROBOTİK KODLAMA KURSU…


İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen, bölgede bir ilk olan Arduino Robotik Kodlama Kursuna başlandı.
İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Önder Sarı ve İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım’ın da hazır bulunduğu açılışta Arduino ile programlama ve tasarım kursunun; öğrenci ve öğretmenlerinin gelişen teknolojiye uyum sağlamasını amaçlayan robotik kodlama esasına dayandığı vurgulandı. İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Bölümü’nde verilen kursa, bölgeden değişik branşlardan on beşer öğretmen grupları katıldı. 45 gün olarak programlanan kurslar, öğretim yılı boyunca bölgedeki öğretmen ve öğrencilere verilmeye devam edecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, bu kursun ilçede öğretmenlere yönelik “kodlama” üzerine ilk kurs olduğunu, bu kurslarda alınan bilgilerin her öğretmenin kendi okulundaki öğrencilere de fayda sağlayacağını ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, bu kursun açılmasına öncülük eden Okul Müdürüne Yusuf Yıldırım’a teşekkür etti, kursiyerlerin yapmış olduğu çalışmaları inceledi ve kursiyerlerden bilgi aldı.
Okul Müdürü Yusuf Yıldırım da bu kursta edinilen bilgiler sayesinde, Türkiye sanayisinde de gündemde olan endüstride 4.0’dan sonraki aşama olan endüstri 5.0’a daha da yaklaşacağını ‘Mesleki Teknik Eğitimin 2023 Vizyonu’na okulun katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.
Okul Müdürü Yusuf Yıldırım ayrıca, Arduino Robotik Kodlama Kursu’nun, ilçedeki öğretmenlere, bu konuda istekli tüm öğrencilere ve üniversiteye devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerine de verilebileceğini açıkladı.
Okul Müdürü Yusuf Yıldırım, kodlamanın endüstride kullanımıyla okulun CNC atölyesinde üretilmiş olan Atatürk Maskını, Arduino Robotik Kodlama Kursu’nun açılmasında desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu‘na takdim etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER