Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelArzu Şen ve Binnur Kaska renklerini sergiledi...

Arzu Şen ve Binnur Kaska renklerini sergiledi…


Resim sanatçıları Arzu Şen ve Binnur Kaska eserlerini İskenderun Belediyesi Sanat galerisinde sanatseverler ile buluşturdu.
Ankara’da Bi –Zu sanat Atolyesi sahibi olan Arzu Şen ve Binnur Kaska çalışmalarını atölyede gerçekleştirdiklerini, kurdukları sanat atölyesinde öğrenci yetiştirerek resime olan sevdalarının büyüklüğünden söz ettiler .Bu resim sevdasını tuallere aktaran ressamlar birbirinden güzel eserlerini İskenderunlularla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.
RESSAMLAR RENKLERİ KONUŞTURDU
Ressam Arzu Şen Sergiye Cammeran adı ile 18 eser ile katıldığını ifade etti. Şen; “14 yıldır profesyonel olarak yağlı boya resim yapıyorum. 8 yıl öncede Cam altı tekniği ile resim yapmaya başladım. Cam altı tekniği bir halk sanatıdır. Bu sanatı sanatseverlere tanıtmak, göstermek amacıyla bu sergiye katıldım dedi. Cammeran Sergisinin 3’ncü kişisel sergisi olduğunu kaydeden Şen; “Türkiyenin çeşitli illerinde 60 karma sergide eserlerim sergilendi. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Sergilerin devamı gelecek, renkleri konuşturmaya devam edeceğim” şeklinde açıklama yaptı.
SERGİ İÇİN ANKARA’DAN GELDİLER
Sergiye iştirak eden ressam Binnur Kaska’da yıllar önce İskenderun’u ziyaret ettiğini ve şehirden çok etkilendiğini dile getirdi. İlk kişisel sergisini de İskenderun’da gerçekleştirmekten çok mutlu olduğunu söyleyen Kaska; “Benim ilk kişisel sergimin adı “Lal” oldu. 15 yıldır profesyonel resim yapıyorum.Arkadaşım Arzu Şen İle Bi-Zu Sanat galerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Sergi için Ankara’dan İskenderun’a geldik. Bize, resimlere ve sanata gösterilen ilgiden çok memnun olduk” dedi.
Kaska, daha önce 50 karma sergiye katıldığını 10 sergiye küratörlük yaptığını, sosyal sorumluluk projelerine eserleri ile katılmaktan gurur duyduğunu vurguladı.
Antakya 6. Uluslararası Film Festivalinde uzun metraj, belgesel, kısa film finalistleri yarışacak
Ressam Arzu Şen ve Binnur Kaska eserlerini birkaç ilde daha sanatseverler ile buluşturmayı hedeflediklerini tuvallerini, renklerini sergilenmenin ilk durağınının İskenderun olması kendileri için büyük mutluluk olduğunu kaydetti.Sergilerini ziyaret eden İskenderun Belediye Başkan’ı Seyfi Dingil’e teşekkür eden ressamlar, sergiye gelen konukların resimlere yakından ilgilenerek fikir alışverişi yaptıklarını söylediler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER