Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÇalışkan: önce üretim ekonomisine geçilmeli

Çalışkan: önce üretim ekonomisine geçilmeli

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Adayı Dr. Necmettin Çalışkan, seçim çalışmasını Antakya’da sürdürdü.
Çalışkan, Antakya Pazar yeri ve çarşı esnafı, Ayakkabıcılar odası ve bazı yerel medya ziyaretlerinde bulundu.
Çalışkan akşam saatlerinde Narlıca halkıyla buluştu ve bir konuşma yaptı. Saadet Partisi Hatay Milletvekili Adayı Dr. Necmettin Çalışkan konuşmasında şunları söyledi; “Bu seçimde milletvekili listelerine şöyle bakın, dürüst gördüğünüz, haktan ve haklıdan yana, en öncelikli sorunları dile getiren, rahat ulaşabileceğiniz ve sizden biri olarak, sizi en iyi kim temsil edeceğini düşünüyorsanız ona oy verin. Ülkenin yapılaşma park bahçe gibi hizmetlerden önce işsizliği çözecek, çiftçiyi destekleyecek, ithalatı önleyecek, vergiyi düşürecek, öncelikli işlerin yapılması gerekiyor. Bunu maalesef bizden başka dillendiren yok.
Seçimi bir savaş gibi görenler için de konuşan Çalışkan, “Ülkenin beka sorunu yok Ak Parti’nin beka sorunu vardır. Biz, seçimi bir savaş gibi görmüyoruz. Bu ülke insanları bir birleriyle savaşması gibi bir şey düşünülemez. Seçimi savaş gibi görenlerin aksine diğer partileri rakip, onun dışında her görüşü ırkı mezhebi, zenginliklerimiz olarak görüp, kutuplaşmadan, kavga etmeden, birlik içerisinde yaşamayı ve sorunları ortak akıl ile çözmeyi amaçlıyoruz ”dedi.
DOLAR ARTIŞIYLA AYAKKABI SEKTÖRÜNE YÜZDE 75 ZARAR
Antakya Ayakkabıcılar odası ziyaretinde Çalışkan, Üretime dayalı kalkınan bir ekonomi yerine “küresel sıcak paraya bağlı faizci kapitalist sistem” ile sürdürülmeye çalışılan yapı, iflas etti.
Bugün dövizde yaşanan gelişmeler başka alanlarda zaten yaşanıyordu. Dolarda yeni ortaya çıktığı için halk ekonomik durumu yeni görmeye başladı. Bugünkü tablo sürdürülen ekonomik politikaların bir sonucudur. Zaten 16 yıldır iş başında olan bir yapı hangi ekonomik politikayı uygulayacaktı da uygulayamadı” dedi.
Antakya Ayakkabıcılar ve İmalatçılar Odası Başkanı Gökhan Oral da dövizin yüksek olması sebebiyle ayakkabı sektörüne %75 oranında zara olduğunu belirterek, nedeni ise ayakkabı ham maddesinin %70 i dövize bağımlı olmasından kaynaklı olduğunu söyledi.
Dr. Necmettin Çalışkan’a Milletvekili adayları Atila Erol, Ayşegül Küçük, Uğur Ural ve İl Başkanı Hamza Çalışkan eşlik etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER