Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelEsnafa büyük kolaylık

Esnafa büyük kolaylık


Hatay Büyükşehir Belediyesi yasasıyla il merkezine gitmek zorunda kalan esnafın ardık sicil kaydını bulunduğu veya coğrafik olarak en yakın ilçedeki odadan sicil kaydını alabileceği bildirildi.

Hatay esnafına yasa değişikliğiyle önemli kolaylık sağlanıyor. Hatay Büyükşehir olduktan sonra Arsuz gibi yeni ilçe yapılmış yerlerde bulunan tüm esnaflar yakın ilçelerde oda olmasına karşın esnaf sicil kaydı almak için il merkezi Antakya’ya gitmek zorunda kalıyordu.

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik başkanlığı başta olmak üzere tüm oda başkanlarının yoğun çalışmaları sonucu hükümet sorunu yeni bir düzenlemesiyle çözümledi. Artık ilçelerde Odası bulunmayan esnaflar İl merkezine gitmek yerine bölgeye coğrafik olarak en yakın olan ilçelere giderek esnaf sicil kaydını alabilecek. Daha önce Arsuz ilçesinde birçok esnaf bu konuda ciddi sıkıntı yaşamış, İskenderun yerine il merkezi Antakya’ya gitmek durumunda kalıyordu.

Konuyla ilgili İskenderun’da bulunan bir grup esnaf oda Başkanı bir araya gelerek yasayı düzenleyenlere teşekkür etti. Elektrik ve elektronikçiler Odası Başkanı Musa Mert, Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, Hızarcılar ve Mobilyacılar odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Erol Akın ile Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu yasalaşan yeni kanunla ilgili bilgi verdi.

Kadın Girişimciler ödüllerine kavuştu…
Esnaf ve Sanatkarları Oda Başkanları adına kısa bir açıklama yapan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, Hatay Büyükşehir olunca başta Arsuz olmak üzere üç yeni ilçede esnafların sıkıntı yaşadığını hatırlatarak “Bu nedenle Arsuz’daki esnaflarımız gibi diğer iki yeni ilçedeki esnaf sicil kaydı için il Merkezi Antakya ya gitmek durumunda kalıyorlardı. Konuyla ilgili Hatay esnaf odaları birliği ve İskenderun’da bulunan esnaf oda başkanlarının uzun bir çalışmaları sonrasında bu sorun nihayet halloldu” dedi.

Yapılan yeni düzenleme ile kanunlaşan bir kararla bundan sonra esnaf sicil kaydını il merkezlerden değil, bulundukları ilçelerde veya coğrafik olarak en yakın ilçedeki odadan alabileceğinin altını çizen Çöloğlu “Örneğin Arsuz’da bulunan esnaf arkadaşlarımız da kendine coğrafi olarak en yakın yer olan İskenderun’u tercih ederek o ilçedeki odaya kaydını yaptıracak. Bu karar resmi gazetede yayınlandı ve sisteme girmesini bekliyoruz. Bu konuda gerçekten önemli mücadele veren Birlik Başkanımız Abdulkadir Teksöz’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Arsuz’da bulunan esnafın da önce Antakya’ya kayıtlı olsalar daha eğer isterlerse tekrar bir dilekçe vererek İskenderun’a gelebilecekler” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER