Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel110.000 SAZAN SULARDA...

110.000 SAZAN SULARDA…

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 2016 Yılı Balıklandırma Programı çerçevesinde, Antalya Akdeniz Su ürünleri Araştırma Enstitüsü’nce ilimize verilen 110.000 adet sazan balığı yavrusu ilimiz göletlerine bırakıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülen balıklandırma faaliyetlerinde; su ürünleri kaynaklarındaki doğal türlerin ve ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, su kaynaklarında biyolojik çeşitliliğin arttırılması, amatör (sportif) avcılığın geliştirilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. Bu amaçla da, balıklandırma faaliyetlerinde, ekonomik değer taşıyan pullu sazan balığı tercih ediliyor.
İl Müdür Vekili Mehmet ANDİÇ, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Müdürlüğümüzce yapılan balıklandırma faaliyeti, D.S.İ. tarafından balıklandırılması yapılmayan ve ticari olarak avcılık ve yetiştiricilik faaliyeti için kiraya verilmemiş göletlerde yapılmaktadır. 2016 Yılı Balıklandırma Programı çerçevesinde, 110.000 adet sazan yavrusu Antalya Akdeniz Su ürünleri Araştırma Enstitüsü’nden teslim alınarak, ilimiz Kırıkhan Gölbaşı gölü, Reyhanlı Yenişehir Göleti, Merkez Karlısu göleti, Yayladağı Hisarcık ve Yalaz göletlerine bırakılmıştır.
Bırakılan sazan balığı yavruları 1- 1,5 sene içerisinde avlanabilir ve tüketilebilir ağırlığa ulaşabilecek olup, bu göletlerimizde, diğer iç sularımızda ve sahil şeridimizde sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla rutin denetim ve eğitim faaliyetlerimiz devam etmektedir. Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması ve rezervuarda stoğun gelişebilmesi için balıkçılarımıza ve köylülerimize önemli görev düşmektedir. Bırakılan yavrular korunmalı ve en az 1 kez üremelerine imkân tanınmalıdır. Bakanlığımızın belirlediği avlanma zamanı ve avlanabilecek balık boyu standartlarına uyulmalıdır. Balıkları sadece yasak dönemde değil, avlanmanın serbest olarak yapıldığı dönemde de korumak ve bilinçli olarak avlamak gereklidir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER