Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağÇevlik-Arsuz sahil yolu,tehlike sacıyor

Çevlik-Arsuz sahil yolu,tehlike sacıyor

Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Çevlik-Arsuz sahil yolu, heyelan nedeniyle sürücüler risk altında.

Her sağanağın ve fırtınanın ardından Samandağ ile Arsuz ilçelerini bağlayan sahil yolunda dağdan kopan kaya parçaları ve toprak birikintisi yola sürüklenmesi sürücülere zor anlar yaşatıyor.
Meydana gelen heyelan nedeniyle yolda kazalar meydana gelirken, yetkililerden önlem almaları isteniyor.
Özellikle gece aydınlatma olmadığı için yolun daha büyük risk taşıdığını söyleyen sürücüler, “Büyüklü-küçüklü yola düşen kaya parçaları kazalara neden olabilir. Gece aydınlatma olmadığı için zifiri karanlıkta kaya parçaları görülmeyebilir ve araçlar takla atarak, ölümlü, yaralamalı kazalara neden olabilir” diye konuştular.

ÖZÇELİK: BARİYER YAPILMALI!

Hatay Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Özçelik, yol yapım aşamasında yağış süreçlerinde sıkıntılar olabileceği uyarısında bulunmalarına rağmen, kenti bilen mimarların görüşlerinin alınmadığını söyledi.
Özçelik, kayalıkların yola düşmemesi için bariyer yapılmadığını, bir set oluşturulmadığını söyleyerek, “Dağı oyarak yol açıyorsunuz, o yolu açarken bir set oluşturmuyorsunuz, sonra da kaya düşüyor. Düşer tabi, o bölgenin jeolojik yapısı böyle. Yol yapmadan önce hep kaya düşmüş ama sorun olmamış. Şu anda da normal akışında sürüklenerek, koparak düşüyor çünkü bu işin doğalı bu. Yüksek yerlere tel tutucu daha aşağılara perdeleme, set, bariyer yapılsa sorun çözülecek. Tahminimce maliyetinden dolayı yapılmadı” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER