Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağAFAD Gazeteci Say'dan yardımı geri istedi

AFAD Gazeteci Say’dan yardımı geri istedi

AFAD, 6 Şubat’taki Maraş merkezli depremler sonrası depremzedelere verdiği kira yardımların geri istendiği öne sürüldü. Kira yardımı kesilen Hataylı Gazeteci Şahiye Say’a, gerekçesi olarak, tedavi için gittiği Ankara’da birkaç gün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Şefkat Evi’nde kalması gösterildi.

KİRA YARDIMI KESİLDİ

Cumhuriyet’te yer alan habere göre iddiaya göre, Hatay Samandağ’daki evi “ağır hasarlı” tespit edilen Şahiye Say, ev sahibi olması nedeniyle aylık 5 bin TL’lik kira yardımına başvurdu. Kira yardımının bağlanması adres kargaşası nedeniyle gecikti. Tüm evraklarını tamamlayan Say, AFAD’dan 2 ay kira yardımı alabildi. Ancak, ikinci ayın sonunda yardım “gerekçe bildirmeksizin” kesildi. Hakkını aramak için kapı kapı dolaşan Say, her gittiği birimden farklı yanıt aldı.

AFAD ÖDEDİĞİ İKİ AYLIK KİRAYI GERİ İSTEDİ

Say, Antakya’daki AFAD’a konu için başvurduğunda kendisine yardımın kesilme gerekçesi olarak, “tedavi için gittiği” Ankara’da birkaç gün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Şefkat Evi’nde kalması gösterildi. Ankara’da AFAD’a başvurduğunda ise kendisine “evinin hasarsız olarak gözüktüğü ve aldığı İKİ aylık kirayı da geri ödemesi gerektiği” ifade edildi.

Say, evinin kendisine ait olduğuna ilişkin tapu ve “ağır hasarlı” tespit edildiğine yönelik belgesiyle başvurduğu yerlerden yanıt alamadı. Haksızlığın giderilmesini isteyen Say, “Hatay depremzedeleri, bu yanlışlıklar yüzünden uzun kuyruklarda perişan olup sürünüyorlar. Yetkililer, bu duruma en kısa zamanda duyarlılıkla çözüm bulmalı” dedi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER