Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAK Parti Hatay Milletvekili Yayman'dan vakıflı köyünde Ermeni kökenli vatandaşlara ziyaret

AK Parti Hatay Milletvekili Yayman’dan vakıflı köyünde Ermeni kökenli vatandaşlara ziyaret

(AA) – AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay‘ın Samandağ ilçesinde Ermeni asıllı Türk vatandaşların yaşadığı Vakıflı Mahallesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Yayman, Hatay Ermeni Cemaati Vakıf Başkanı Cem Çapar, Vakıflı Mahallesi Muhtarı Berç Kartun ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Yayman’dan vakıflı köyünde Ermeni kökenli vatandaşlara ziyaret

Yayman, yaptığı konuşmada tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan’a Allah’tan rahmet diledi.

Esayan’ın mecliste yan yana oturduğu dostu olduğunu belirten Yayman, ” Markar Esayan, gerçekten Türkiye’nin yüz akı aydınlarından bir tanesiydi. Demokrat, vicdanlı ve gerçekten çok değerli bir insandı. Sadece Ermeni kardeşlerimizin değil, Türkiye’nin büyük bir kaybı. Ben bir kez daha Türkiye’nin tek yaşayan Ermeni köyümüz Vakıflı’dan bir kez daha Allah’tan rahmet olsun diyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendilerine selamlarını getirdiğini söyleyen Yayman, “AK Partimiz her zaman her konuda olduğu gibi herkes Türkiye’de eşit ve birinci sınıf vatandaştır. Bu noktada kesinlikle biz beraberiz, biriz, kardeşiz. Vakıflı’daki vatandaşlarımızla bir ve beraber olduğumuzu belirtmek için buradayız.” diye konuştu.

Hatay Ermeni Cemaati Vakıf Başkanı Cem Çapar da, Hatay‘ın her dinden ve mezhepten insanların bir arada kardeşlik ortamında yaşadığı yer olduğunu kaydetti.

Çapar, kendilerinin bu topraklarda ve devletle hiç bir zaman sorunları olmadığının altını çizdi.

AK Parti Hatay Milletvekili Yayman’dan vakıflı köyünde Ermeni kökenli vatandaşlara ziyaret

Vatan kavramının sadece vatandaşlık bağıyla devlete bağımlı olmak olmadığını ifade eden Çapar, ” Vatan demek, vatan uğruna ölünecek bir yer demek. Bizde bu toprakların ve vatanın vatandaşıysak biz bu vatan uğruna ölecek kadar vatanımızı seviyoruz. Cumhurbaşkanımın selamını alıyoruz. Bizden de selam götürün. Markar Esayan’nın vefatından dolayı tüm AK Parti camiasına başsağlığı diliyorum.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER