Cuma, Mayıs 31, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayAmanos Dağları Projesi İmzayı Bekliyor!

Amanos Dağları Projesi İmzayı Bekliyor!

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman TBMM’de süren 2023 Bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyanın en büyük 16. Ekonomisi olduğunu söyledi.

2023 yılı bütçesinin bir yılın bütçesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Hüseyin Yayman, bütçenin aslında Türkiye yüzyılının başlangıcının bütçesi olduğunu söyledi.

AK Partinin Türkiye’de sessiz bir devrime imza attığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Vekil Hüseyin Yayman Türkiye genelinde yürütülen çalışmalardan Hatay’ın da payına düşeni aldığını aktardı.

Yayman, konuşmasında şunları söyledi: “2023 yılı bütçesi aslında bir sene bütçesi değildir, bir yılın bütçesi değildir; 2023 yılı bütçesi Türkiye Yüzyılının başlangıcının bütçesidir.
Yüzyılın sonunda baktığımızda ‘Türkiye dünyanın neresindedir?’ diye bir soru sorduğumuzda ortaya çıkan bir tek hakikat vardır. Bu hakikat, sessiz devrimler gerçekleştiren büyük lider Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir Türkiye mucizesi yaşanmaktadır. Cumhuriyetimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur ama onu yollarla, otobanlarla, savunma sanayiyle, şehir hastaneleriyle, adalet binalarıyla, kamu binalarıyla ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışıyla muasır medeniyet seviyesi düzeyine getiren Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

2023 YILI BÜTÇESİ DEĞİL, 21. YÜZYILIN BÜTÇESİ

Konuşmasında muhalefet partilerine de yüklenen Yayman “ Cumhuriyetimiz 1923 yılında kurulduğunda 35 bin köyümüzde elektrik yoktu, yol yoktu, su yoktu, hastane yoktu, doktor yoktu, öğretmen yoktu. İşte, tam yüz yıl sonunda Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesi düzeyine getiren tabii ki başka hükûmetler oldu, başka liderler oldu; onlara da teşekkür ediyoruz ama burada şu hususu belirtmemiz lazım: Türkiye Cumhuriyeti devleti gerçekten sonsuza kadar payidar olacaksa bu, güçlü yönetim, istikrarlı siyaset ve gerçekten güçlü bir kalkınmayla olacak. İşte, Türkiye bugün dünyanın 16’ncı büyük ekonomisiyse, Avrupa’nın 6’ncı büyük ekonomisiyse bu hükûmetlerimiz sayesinde olmuştur.  Hatay’ımızda da Tahtaköprü Barajı, Büyük Karaçay Barajı, Reyhanlı Barajı ve diğer göletlerimizle sulama alanında çok büyük eserler meydana getirmiştir. Diğer taraftan, Amanos Tüneli tüm Hataylı hemşerilerimizin bir talebi ve dileği olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde imzadadır ve Cumhurbaşkanımızın, inşallah, en kısa zamanda imzasını beklemekteyiz.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER