Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaArsuzArsuz'da Renan KOEN resitali

Arsuz’da Renan KOEN resitali

Miss Arsuz Gönüllüleri,  Alarko’nun sponsorluğunda, Dünyaca ünlü piyanist, besteci ve soprano Renan Koen’i Arsuzlularla buluşturacak .

Renan Koen piyano resiteli, 15 Mayıs’ta Arsuz Belediyesi Nazım Hikmet Konser Merkezi’nde gerçekleşecek.

Dünyanın dört bir yanında sahnelere imzasını bırakan bir müzik terapistini Arsuzlularla buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Miss Arsuz Gönüllüleri Derneği Başkanı Rahel Butros, “Uluslararası tanınan Türk piyanist, besteci, soprano ve müzik terapisti Renan Koen ile 15 Mayıs’ta Arsuz Belediyesi Nazım Hikmet Konser Merkezi’nde muhteşem bir piyano resitali gerçekleştireceğiz. Müzikle iyileşmek için sizleri Arsuz’daki bu özel konsere bekliyoruz” dedi.

 

Depremin derin izler bıraktığı bir şehirde, acılara bir nebzede olsa şifa olmayı ümit ettiğini ifade eden dünyaca ünlü piyanist Renan Koen de  resitale davet çağrısını şöyle yaptı; “Ses hafızası; bir bireyin, bir ailenin, bir şehrin sesler, müzikler üzerinden biriktirilmiş tarihidir. Yaklaşık 20 yıldır Amerika onaylı kendi metodum ile kişilerin, ailelerin, anne karnındaki bebeklerin aileleri üzerinden ses hafızalarıyla çalışarak müzik terapistliğimi sürdürmekteyim. Ses hafızası terapötik olarak bireylerin iyileştirilmesinde, bireylerin kendi iyi hallerini koruyabilmelerine yönelik ve bir şehrin kaybolmakta olan soyut hafızasını kalıcı hale getirmek için ses algısının hatıralara dönüşmesi tarihinin yolculuğudur. Yok olmuş veya yok olmakta olan bir kentin, ailelerin bu dünyadaki yankısını sesler aracılığıyla gerçekleştirecek olmaktan dolayı yoğun duygular ile doluyum. Ne de olsa yeri dolmayacak bu büyük kaybın acısını çeken gönüllere belki bir nebze şifa olur ümidiyle.. Arsuz’da buluşalım.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER