Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar “Sözleşmelilik Bitmeli Aileler Birleşmeli” temasıyla yola çıkılan basın toplantısında sözleşmeli öğretmenlere ilişkin çağrıda bulundu.

Başkan Bayrakdar,“Bugün bu alanda, sözleşmeli öğretmenlerimizle birlikte, adalete ve hakkaniyete, insan haklarına ve çalışma ahlakına aykırı bir uygulamaya son verilmesi talebimizi haykırmak için toplandık. Geleceğin nesillerini yetiştirmenin övüncünü yaşamak isteyen kamu görevlisini ailesinden ayrı, çocuklarına hasret bırakan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının mağduriyetlerine ‘dur’ demeye geldik. Bilinmelidir ki kamu hizmetlerinde kalite, süreklilik, kapsayıcılık ve güvenlik kadar, kamu görevlilerinin istihdam şekli, çalışma şartları, mali, sosyal ve özlük hakları da önemlidir” sözlerine yer verdi.
Sözleşmeli Öğretmenliğe 2011 Yılında Son Verildi Ama Neden Hala Dayatılıyor?
Bayraktar, Türkiye, 2005-2011 tarihleri arasında sözleşmeli öğretmen istihdamı deneyimini yaşadığını ve bu tarihler arasında kurum içi çalışma barışının bozulması, öğretmenlerin verimliliğinin düşmesi, Millî Eğitim Bakanlığı’na ve eğitim politikalarına olan güvenin azalması, dolayı eğitim-öğretim faaliyetinin olumsuz etkilendiğini savundu.
Bayrakdar, “2011 yılında sözleşmeli öğretmenliğe son verilmişken aradan geçen zaman zarfında ne değişti de bugün sözleşmeli öğretmenlik dayatmasında ısrar ediliyor? Kimse bunun cevabını kamuoyuna ve eğitimcilere veremiyor ama bu sorun can yakmaya, mağdur etmeye devam ediyor” dedi.
Sözleşmeli Öğretmenlere Ara Tatilde Tayin Hakkı Verilmeli
Eğitim-Bir-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Bayrakdar, “Sözleşmeli öğretmenlerimiz iş güvencesi, sosyal güvence statüsü, vergi dilimi, net ek ders ücreti, kademe-derece ilerlemesi, görevde yükselme, unvan değişikliği, yurt dışı eğitim ve görevlendirme, mazerete ve isteğe bağlı yer değişikliği, harcırah, dil tazminatı, norm kadro fazlalığına dayalı süreçler, net hazırlık ödeneği gibi, aynı okulda, aynı sınıfta, aynı işi yaptığı kadrolu öğretmenlere sağlanan haklardan faydalanamamaktadır” sözlerine yer verdi.
Yetkililere çağrıda bulunan Bayrakdar “sözleşmeli öğretmenlik bütünüyle terk edilmeli, mevcut sözleşmeli öğretmenler ivedilikle kadroya geçirilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlerimize ara tatilde tayin hakkı vererek mahzun yüzleri güldürmelerini istiyor ve bekliyoruz” dedi.
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber
