Pazar, Mayıs 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBaşkan Savaş’tan Suriye Değerlendirmesi: “Suriye ve Türkiye Kaybedenler Oldu”

Başkan Savaş’tan Suriye Değerlendirmesi: “Suriye ve Türkiye Kaybedenler Oldu”

Bir radyo programına konuk olan Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye’nin Suriye politikasına ilişkin değerlendirmede bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı görüşte olduğunu bildirdi.

Suriyelilerin “Zorunlu Göçü”, “Zorunlu Birlikteliği” Doğurdu

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir tek Suriyeliyi bile ülkeye kabul edecek durumlarının  olmadığını belirtmişti.

Başkan Savaş, Erdoğan’ın bu düşüncesi ile aynı görüşte olduğunu bildirdi.

“Rusya, ABD, İsrail ve İran Kazanan Oldu”

Başkan Savaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız bir tek Suriyeliyi bile ülkemize kabul edecek durumumuzun olmadığını söyledi. Bu fikre ben de katılıyorum. 8 yıldır aynı şeyi söylüyorum. Bu olayda bir kazananlar bir de kaybedenler kulübü var. Rusya, Amerika, İran ve İsrail kazandı. Suriye ve Türkiye kaybetti. Biz plan yapılması gereken bir coğrafyada yaşıyoruz. Birçok ülke paramparça oldu. Bu konu üzerinden siyaset yapmıyorum, bu şehrin büyükşehir belediye başkanı olarak bunu kendime görev biliyorum. Bu karmaşık ve zor günlerde Ankara’daki devlet büyüklerimiz önlem alsın diye bu sıkıntıları paylaşıyorum. Böyle bir coğrafyada yanlış nüfus politikası ile geleceğimizi karartmamak için konuşuyoruz. Bizim çocuklarımız ve torunlarımız öz yurdunda garip olmasın istiyoruz. Bütün beklentimiz Suriye’de bir sulh halinin sağlanması ve göç eden insanların da huzur içerisinde vatanlarına dönmeleri” sözlerini kaydetti.

Başkan Savaş’tan Barış Harekatı Açıklaması

Başkan Savaş, “Biz belediyemizi Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediyesi olarak görüyoruz. Suriye problemleri başlamadan önce huzur ve barış için; devletimiz ve ordumuz için Hatay halkı olarak elimizden geleni yaptık. Her türlü operasyonda imkânlarımızı seferber ettik. 2 yıl önce hükümetten 30 milyon lira yardım geldi. Bu parayı Yayladağı, Altınözü, Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan’a dağıttılar. Büyükşehir’e beş kuruş para göndermediler. Ne harcadığımızı bize sordular. 33 milyon harcamamız olmuş. ‘Bu kritik günlerde devletimizin yanında olmak bizim vatan borcumuzdur. Devletimizin bize beş kuruş borcu yoktur. Bundan sonra da devletimizin emrindeyiz. Sınırda bekleyen Mehmetçiğimiz mağlup olursa bizim burada ne işimiz var’ diye yazıp gönderdik. Biz bu düşüncede hareket ettik. Bugüne kadar hiçbir şey istemedik, istemiyoruz. Hatay halkının bu paraları, ordumuza, devletimize, sınırda cansiperane çalışan Mehmetçiğimize ve polisimize helal olsun. Bunun üzerinden siyaset yapmadım bundan sonra da yapmayı düşünmüyorum. Biz Hatay halkı olarak Kuvayı Milliye ruhuyla nasıl mücadele ettiysek şimdi de o ruhla ordumuzun yanındayız. Suriye meselesini konuşuyor tartışıyor olabiliriz ama Mehmetçiğimiz ordayken bunu tartışmak bize düşmez, bize yakışmaz” ifadelerini belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER