Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağÇeşme Suları Arıtılmıyor, Çamurlu!

Çeşme Suları Arıtılmıyor, Çamurlu!

Samandağ ilçesinde zaman zaman yaşanan toplu zehirlenme olayları ile ilgili yorum bildiren ilçe halkından Yusuf Ziya Günay adlı duyarlı vatandaş, ilçede musluklardan kirli su aktığını öne sürdü. Samandağ içme suyu şebekesindeki suyun “arıtılmadan” çeşmeleri verildiğini ve suyun çamurlu ve sağlıksız olduğunu öne süren Günay’ın, tartışmalar sürecinde paylaştığı, ancak dikkate alınması gereken iddiaları şöyle:

“Su deposuna gidiniz! Kaç ton su, bu depolarda hangi şekilde arıtılıyor? Sular, halka arıtılmadan arz ediliyor! İnsanlar, hastanelerde yatıyor. Atatürk’ün sevdalıları, araştırmacı olur… Halkı için yaşar… Atatürkçülük budur işte! Sadece ortalıklarda, törenlerde boy, kilo, beden göstermek değildir! Kesintili çeşmelerden akan sular arıtılmadan halka arz ediliyor, çamurlu, sağlıksız ve içilmez durumda!

1950-60 yıllarında 18 bin nüfusa göre yapılmış ana su depoları, Samandağ halkına ne derece yetecektir? Nüfusu 150-160 bin, yazın 250 bin! 18 bin nüfusa göre var olan depolarda, ne kadar ve kaç ton su arıtılarak halkın hizmetine sunulacak? Herkes ağa-paşa değil, ki kapalı su içsinler! Lütfen, su deposuna gidin ve bakın. Hiç mi acaba, bu hayatta ne oluyor, bu çeşmeden akan sularımız nereden, nasıl geliyor, nasıl dağıtımı yapılıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER