Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberErzin ithal hayvan çöplüğü olmak istemiyor

Erzin ithal hayvan çöplüğü olmak istemiyor

Erzin ilçesine “Canlı hayvan ve hayvansal ürünler ihtisas serbest bölgesi” kurulacak. Erzin Belediye Başkanı Elmasoğlu’nun çağrısıyla bir araya gelen onlarca kurum, projeye karşı olduklarını söyledi.

Erzin ithal hayvan çöplüğü olmak istemiyor

 

Tarım ve Orman Bakanlığı aldığı kararla Erzin ilçesine “Canlı hayvan ve hayvansal ürünler ihtisas serbest bölgesi” kurma girişimi Erzin de halkın tepkisine neden oldu.
Bakanlığın kurmayı planlaığı Erzin’de serbest bölge yaklaşık 25 bin dekar alana yayılacak.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’nun çağrısıyla bir araya gelen onlarca kurum, projeye karşı olduklarını söyledi. Çok sayıda siyasi parti, oda, kooperatif, dernek, mahalle muhtarı ve belediye meclis üyeleri Erzin’e yapılmak istenen projeyi tartıştı.
Belediye Başkanı Elmasoğlu, Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünler İhtisas Serbest Bölgesi’nin ülkeye ve Erzin’e yarardan çok zarar getireceğini söyledi.

Erzin ithal hayvan çöplüğü olmak istemiyor

 

Ankara’da bu konunun takipçisi olacağız.

Elmasoğlu, Şunları söyledi:

“Bugün sabah siyasi partilerimiz ilçe başkanları,meclis üyelerimiz,muhtarlarımız,oda başkanlarımız,kooperatif başkanlarımız,çevre derneklerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte Erzin leçe mevkiinde yapılması düşünülen canlı hayvan ve hayvansal ürünler ihtisas serbest bölgesi ile ilgili ortak bir eylem planı belirlemek ve güç birliği yapmak İçin bir araya geldik…

Ortak görüş olarak yapılması planlanan projenin yer itibari ile Türkiye’nin en önemli yeraltı su havzalarından biri olması ,onbinlerce hayvanın orada aynı anda barındırılacak olması nedeni ile muazzam kokunun Yukarıburnaz,Turunçlu ve Aşağıburnaz mahallelerimiz başta olmak üzere Erzin’imizi yaşanmaz hale getireceği, şu anda henüz yapılan Burnaz Plajında turizmin yapılamaz hale gelecek olması, planlanan bölgenin İssos Antik Kentimizin hemen yanıbaşında olması nedeni ile buralarda tarih turizminin imkansız hale gelecek olması, daha önce planlanan güneş panelleri gibi çevreci projeler yerine Erzin’imizin geleceğini olumsuz etkileyen böyle bir projeyi istemediğimizi hep bir ağızdan belirtmiş olduk….

En kısa süre içersinde bu projenin hayata geçirilmememesi için güç birliği içerisinde Ankara’da bu konunun takipçisi olacağız…

Erzinliler hep birlikte bu sorunun da üstesinden gelecektir…Başka Erzin yok…

“Et sorunu ithalatla değil besiciyi desteklemekle çözülür

Toplantıda Erzin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin, ülkenin tarım ve hayvancılığının yanlış politikalar sonucu bitirildiğini belirterek özellikle hayvan ithalatıyla bitirilen hayvancılığın bu ve buna benzer politikalarla tamamen yok edileceğini ifade etti. Keskin, Türkiye’de et sorununun ithalatla değil, besicinin desteklenmesiyle çözülebileceğini, Türkiye’nin ithalat politikasından vazgeçerek ülkedeki hayvancılığı desteklemesini istedi.

Erzin ithal hayvan çöplüğü olmak istemiyor

 

Bu bölgeye hayvan barınağının açılması demek Erzin ilçesinin yok olması demektir.

Erzin CHP İlçe Başkanı Yalçın ELMASOĞLU da toplantıda yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi:
“Erzin ilçemiz sınırları içersinde bulunan leçelik mevkiinde 25.296 dönüm alana Tarım ve orman bakanlığı gıda ve kontrol genel müdürlüğü tarafından canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin üretimi için serbest bölge yapılması uygun yer olarak tesbit edilmiştir. söz konusu bu alanda isos harabeleri, halka açık burnaz plajı ,içme su havzaları ve tarımsal faaliyetler yapılmaktadır.Turizm ve yerleşim alanlarının bulunduğu bu yere hayvan barınağı olarak açılması halinde burnaz plajı, isos harabeleri oluşacak kokudan sinek ve pislikten dolayı kesinlikle kullanılamayacak hale gelecek insan sağlığını çok olumsuz şekilde etkileyecektir.Ayrıca içme su havzaları içilemeyecek ve hastalık yayacak duruma gelip tarımsal ürünler yetiştirelemeyecektir. Bu bölgeye hayvan barınağının açılması demek erzin ilçesinin yok olması demektir.

Erzin CHP ilçe başkanlığı olarak bu bölgeye hayvan çöplüğü kurulmasına erzinin yok olmasına asla izin vermeyecektir. Bu uğurda sonuna kadar mücadele edecektir”

Türkiye’nin canlı hayvan ithalatı için ödediği paranın miktarı ise 6 milyar 215 milyon TL oldu.

Samanı dahil ithal eden Türkiye özellikle 2010 sonrası hayvan ithalatında “gaza bastı”. 2010 yılından itibaren sekiz yılda Türkiye, 1 milyon 485 bin 298 adet büyükbaş, 406 bin 821 adet küçükbaş olmak üzere toplamda 1 milyon 892 bin 119 canlı hayvan ithalatı gerçekleştirdi. Türkiye’nin canlı hayvan ithalatı için ödediği paranın miktarı ise 6 milyar 215 milyon TL oldu.

Ökkeş Elmasoğlu paylaştı: 22 Eylül 2020 Salı

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER