Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Barosu: "Çığ ve Uçak Kazasındaki Kurtarma Çalışmaları Çağdışı ve İlkeldir"

Hatay Barosu: “Çığ ve Uçak Kazasındaki Kurtarma Çalışmaları Çağdışı ve İlkeldir”

Van Bahçesaray yolunda meydana gelen çığ düşmesi ve Sabiha Gökçen Havalimanı uçak kazasının ardından yapılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde, hayatını kaybeden ve yaralanan ekiplere yönelik açıklamada bulunan Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, çalışmaların çağdışı ve ilkel olduğunu belirtti.

Hatay Barosu: “Çığ ve Uçak Kazasındaki Kurtarma Çalışmaları Çağdışı ve İlkeldir”

Van Bahçesaray yolunda meydana gelen çığ düşmesi sonucu 33 vatandaşın öldüğünü, birçok vatandaşın çığ altından çıkarılarak Van Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanelerinde tedavi altına alındıkları belirten Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, kurtarma faaliyetlerinin hala devam ettiğini belirterek, ‘Acımız büyük’ ifadesinde bulundu.

Arama Kurtarma Çalışmaları Profesyonel Bir Ekip ve Yöntemle Yapılmalı

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, “Yine İstanbul’ da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İzmir – İstanbul seferini yapan uçak iniş sırasında pistten çıkmış 79 kişi hastaneye kaldırılmış, 3 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir. Olayın ardından Sabiha Gökçen Havalimanına gitmeye çalışan polis aracı kaza yapmış, kazada biri ağır olmak üzere 5 özel harekat polisi yaralanmıştır. Çığ faciası ve uçak kazasından sonraki kamuoyuna yansıyan kurtarma amaçlı girişimler çağdışı ve ilkeldir. Çok büyük bir facia çok büyük bir ihmalin olduğu ortadadır. Bu büyük ihmal birçok ilimizde hanelere ateş düşürmüştür. Arama kurtarma çalışmaları profesyonel bir ekip ve yöntemle yapılmalıdır. İdare üzerine düşen yükümlülükler doğrultusunda meydana gelecek felaketleri öngörmeli, bu doğrultuda gerekli önlemleri ve yeniden oluşabilecek felaketlerde can kaybının yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır. Çığ faciası ve uçak kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Çığ faciasında aramalar sonucunda halen ulaşılamayan vatandaşlarımıza da sağ salim ulaşılmasını temenni ediyoruz.” ifadesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER