Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Barosu:"Çocuğun Bulunduğu Her Alanda Çocukların Yanındayız!"

Hatay Barosu:”Çocuğun Bulunduğu Her Alanda Çocukların Yanındayız!”

Hatay Barosu : Çocuğun bulunduğu her alanda çocukların yanındayız!Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, çocukların bulunduğu her alanda çocukların yanında olduklarını deklare etti.

Elmalı Davası dolayısıyla Komisyon tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak medyaya “Elmalı Davası” olarak yansıyan olayda ve çocuğun bulunduğu her alanda çocukların yanında olduğumuzu söylemek için bu bildiriyi yayımlıyoruz. Söz konusu acı olayı yalnızca kınamak için değil yasaların ve yaşamın verdiği tüm imkanlarla “Buradıyız!” demek için bu açıklamayı yapıyoruz. Uluslararası sözleşmelerin ve iç hukuk normlarının ona sağladığı “Çocuğun Yüksek  Yararı İlkesi” ışığında düzenlenen çocuğun ifade hürriyetinin kapsamı çocuğun kendini gelişim evresine göre dilediği ve ifade edebildiği her şekilde ifade etmesini kapsar.

 Çocuğun kendini çizerek, yazarak hatta bazen susarak ifade etmesi onun yüksek yararı gözetilerek yorumlanmasına halel getiremeyecektir. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesince çocuğun her türlü ihmal, istismar ve kötü muameleye maruz kalmasını engellemek taraf devletlerin sorumluluğudur. Çocuklar, Çocuk Koruma Kanunumuzun ilgili maddelerine göre koruma altına alınmalı, sağlık tedbirlerinin yanında farklı bir şehirde en iyi eğitim kurumlarında eğitim hayatlarına devam etmelilerdir. Çocukların en temel hakkı olan “çocuğun çocuk olma hakkına” halel gelmemesi için çabalamak; bu sözleşmeye taraf bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin pozitif yükümlülüğüdür.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER