Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay Haber“Hatay EXPO 2021 ile Hatay’ı Ticaret ve Turizm Merkezi Yapmayı Amaçlıyoruz”

“Hatay EXPO 2021 ile Hatay’ı Ticaret ve Turizm Merkezi Yapmayı Amaçlıyoruz”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay EXPO 2021’in detaylarını ve amaçlarını anlattı. Başkan Savaş, Şuppiluliuma maskotlu Hatay EXPO 2021’in logosunu seçmeye çalıştıklarını bildirdi.

“Hatay EXPO 2021 ile Hatay’ı Ticaret ve Turizm Merkezi Yapmayı Amaçlıyoruz”

Başkan Savaş, “Profesyonel şirketler ile çalışmaya başladık. Bir logo seçmeye çalışıyoruz. Maskotumuz Şuppiluliuma olacak.” dedi.

Antakya ve Defne’de Hatay Mutfağı, İskenderun’da Dünya Mutfağı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İnsanlar Antakya ve Defne’ye geldiğinde Hatay mutfağı; İskenderun’a geldiğinde ise dünya mutfağı ile buluşsun istiyoruz. EXPO çalışmaları heyecanlı bir şekilde ilerliyor. Asıl yapmak istediğimiz Hatay’ı ticaret ve turizm merkezi haline getirmek. Tabi bunu yaparken de kırsal kesimi kalkındırmak istiyoruz. İnsanlarımız sürekli kırsaldan kente göçme eğiliminde. Hal böyle olunca işsizlik daha da artıyor. Kırsal bölgelerde yaşayan insanımızın kendi yerlerinde üretim yapması ve kazanması için çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

EXPO Heyeti Hatay’a Gelerek İnceleme Yapacak

Başkan Savaş, önümüzdeki günlerde EXPO heyetinin Hatay’a geleceğini ve EXPO ile ilgili alanlarda birçok incelemede bulunacağını bildirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER