Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaTatil SeyahatHatay Gezilecek Yerler

Hatay Gezilecek Yerler

www.ankaragezginleri.com tatil ve seyahat sitesinde yer alan Hatay gezilecek yerler haberini sizler için derledik.

Hatay,hem tarihi eserleri, hem de doğal güzellikleri ve lezzet kültürünü bir arada yaşamak isteyenler için en uygun seçenek. Hatay yöresel yemekler çeşitliliği ve kültürel dokusunun zenginliği ile son zamanlarda gezginlerin ilgi odağı olmuştur.Köklü tarihi sebebiyle oldukça fazla sayıda gezilecek ve görülecek yere ev sahipliği yapan Hatay gezilecek yerler listesini sizler için derledik.

Hatay Gezilecek Yerler

Hatay’ın kültürel bir mozaik olmasından dolayı, tarihsel süreçten pek çok emanet günümüze taşınmıştır.Bu çeşitlilik Hatay gezilecek yerler listemizin bir miktar uzun ve daha önemlisi renkli olması sonucunu doğuruyor.Hazırsanız başlayalım;

Hatay Arkeoloji Müzesi

Antakya’da içerisinde yer alan Arkeoloji Müzesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Dünyadaki en büyük ikinci mozaik koleksiyonunun yer aldığı müzede, önemli parçalar barındıran sikke koleksiyonu başta olmak üzere bölgeye daha önce hakim olan; Roma, Helenistik Dönem ve Bizans’a ait yaklaşık otuz beş bin farklı tarihi eser bulunan bu müzenin giriş ücreti: 15 TL’dir.

Hatay Gezilecek Yerler

Habib-i Neccar Camii

Anadolu’da kurulan ilk cami olarak bilinen Habib-i Neccar Camii, Bizanslıların işgali ile kiliseye dönüştürülmüş. Bu anlamda hem Müslümanlık hem de Hristiyanlık için önemli tarihsel geçmişe sahip bir yapıdır. Hatay’ı ziyaret eden yabancı ve yerli turistlerin sıklıkla uğradığı bu cami, 19. yyda, depremden zarar gördüğü gerekçesiyle yeniden yapılmış.

Habib-i Neccar Camii

Aziz Simeon Manastırı

Günümüze gelene dek ne yazık ki bütünlüğünü koruyamamış olan bu manastırın şu anda kalıntılarını ziyaret etmek mümkündür. Samandağ yolu üzerinde yer alan bir tepeye inşa edilen Aziz Simeon Manastırı, rüzgârgüllerinin ahenk oluşturduğu oldukça hoş bir manzaraya ev sahipliği yapmakta. 1500 yıllık bir tarihe ev sahipliği yapması, günümüzde sadece kalıntıları ulaşmış olan yapıyı kıymetli kılıyor.

Aziz Simeon Manastırı

St. Pierre Kilisesi

“Dinlerin şehri” olarak da adlandırılan Hatay’da görülmeye değer bir diğer yapı ise St. Pierre Kilisesi. Hac Dağı’nın eteklerine oyularak inşa edilen kilisenin, aynı zamanda Katolik inancının dünyaya yayılışındaki merkez olarak da kabul ediliyor. Bu sebeple her yıl 29 Haziran tarihinde Katolik Kilisesi tarafından ayin düzenlenmekte. 1963 yılında Papa tarafından Hristiyanlık adına Haç yeri olarak ilan edilişinin ardından, özellikle yabancı turistlerin sıkça uğradığı bir tarihi yapı haline gelmiş.

St. Pierre Kilisesi

Titus (Vespasianus) Tüneli

Roma döneminden kalma bir eser olan bu tünelin, MS 81 yılında inşası tamamlanmış. Dağ içerisine oyularak inşa edilen tünelde, o döneme ait birçok kalıntı yer almakta. Denize bakan kısmında kaya mezarların da bulunduğu Titus Tüneli, sel ve baskınlardan korunmak amacıyla inşa edilmiş. Burayı ziyaret ettikten sonra, hemen yakınlarında bulunan Seleukeia adlı antik kenti de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Titus (Vespasianus) Tüneli

Beşikli Mağara

Titus Tüneli’nin yakınlarında bulunan Beşikli Mağara, Roma dönemine ait bir yapı. Kaya üzerine oyularak yapılan bu yerde taştan inşa edilen sütunlar, taş merdivenler ve kemerler dikkat çekiyor. Roma döneminde yaşamış halka ve krala ait mezarlar burada bulunuyor.

Beşikli Mağara

Payas Kalesi

Hatay’a 70 km’lik bir mesafede bulunan kale, oldukça köklü bir tarihe ev sahipliği yapan Payas ilçesinde yer alıyor. Haçlılar tarafından inşa edilen kalenin, daha sonra Osmanlılar tarafından yıkılarak, yenisi inşa edilmiş. 1571 yılında inşası tamamlanan Palas Kalesi, Osmanlı dönemine ait oldukça önemli bir eser olarak Hatay’da yer almakta.

Payas Kalesi

Kapılı Değirmenli Şelale

Dörtyol ilçesine bağlı Kapılı Köyü’nde bulunan Amanos’un eteklerindeki bu şelale, adeta bir doğa harikası. Yaklaşık 20 metrelik bir yükseklikten dökülen bu şelale, huzur dolu bir gün geçirebileceğiniz bir atmosfere ev sahipliği yapıyor.

Kapılı Değirmenli Şelale

Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları

Reyhanlı ilçesi yakınlarında bulunan kaplıcalar, bol klorürlü ancak toksik madde barındırmıyor ve aynı zamanda da sayısız minerali ev sahipliği yapıyor. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen bu kaplıcalar, bölgenin en iyi kaplıcası olarak adlandırılmakta. Çevresinde birçok otel ve tesislerin de yer aldığı Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları

Hıdırbey Musa Ağacı

Samandağ ilçesine bağlı Hıdırbey Köyü’nde, bir dere kenarında bulunan bu ağaç, bir efsaneye de ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık olarak 1000 yaşında olduğu tahmin edilen bu ağaç, 16 metre boyunda ve 7,50 metre çapındadır. Bu asırlık çınar ağacının çevresinde kurulmuş olan mekanlarda çayınızı yudumlarken aynı zamanda da hediyelik eşya dükkanlarından birbirinden güzel hatıra ürünleri satın alabilirsiniz.

Hıdırbey Musa Ağacı

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi

Bu türde Türkiye’de bir ilk olan bu müze, Hatay ve çevresinde yetişen tıbbi ve aromatik özelliğe sahip bitkilerin yer aldığı bir müze. Burada sergilenen bitkiler ve bu bitkilere ait bilgilerin ziyaretçilere sunulduğu müze, aynı zamanda da bu bilgilerin gelecek nesillere aktarılması ve bu bağlamda unutulmaması misyonunu yerine getiriyor.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi

Samandağ Çevlik Plajı

Türkiye’nin en uzun kumsalı olma özelliğine sahip olan Samandağ Çevlik Plajı, Hatay’ın güney tarafında bulunmakta. 14 km’lik uzunluğa sahip olması ile aynı zamanda da dünyanın en büyük onuncu plajı olmakta.

Samandağ Çevlik Plajı

Kurtuluş Caddesi

Tarihte önemli bir alışveriş merkezi olarak tercih edilen ve gece saatlerinde de meşaleler ile aydınlatılması sayesinde, dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi olma özelliğine kavuşan Kurtuluş Caddesi, bu yönüyle özel bir yer.

Kurtuluş Caddesi

Vakıflı Köyü

Çok kültürlülüğün ve dolayısıyla hoş görünün kenti olan Hatay’ın, “Türkiye’nin tek Ermeni Köyü” olma özelliği taşıyan Vakıflı Köyü’nün bulunması oldukça normal. Bu yönüyle yabancı turistlerin de ilgisini çeken köy, Hatay’ın önemli değerleri arasında.

Vakıflı Köyü

Asi Nehri

Ters akması ile bilinen Asi Nehri, eski dönemlerden bu yana bölge için önemli bir su kaynağı olmuş. Aynı zamanda kaynağı dışarda olan ilk nehir olma özelliğine de sahip olan Asi Nehri, üç farklı ülkeyi (Suriye, Lübnan ve Türkiye) dolaşarak denize dökülmekte.

Asi Nehri

Hatay gezilecek yerler zenginliğinin yanı sıra gastronomik muhteşemliği ile sizi bekliyor.İyi seyahatler….

Haberin Linki;https://www.ankaragezginleri.com/hatay-gezilecek-yerler-tarihi-dogayi-ve-lezzeti-bir-arada-sunan-sehir/

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER