Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Mart Sayısına İnternetten Ulaşabilirsiniz

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Mart Sayısına İnternetten Ulaşabilirsiniz

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan  coronavirüsün başlıca tedbirlerinden olan “Evde Kal” çağrısına uyan Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, Mart sayısını internet üzerinden yayımladı.

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Mart Sayısına İnternetten Ulaşabilirsiniz

Hatay’da 24 yıldır aylık olarak yayınlanan Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin mart ayı sayısına dergiyi okumak isteyenler hataygüneyrüzgarı.com’dan ulaşabilir.

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Mart Sayısında Gündem Konuları Ele Alındı

Coronavirüs ve Evdeyiz dosyası ve Hatay’ın sorunları arasında yer alan Otopark sorunu dosyalarıyla gündemdeki konuları ele alan dergi, yıkımına karar verilip bir türlü çözüme kavuşturulamayan Vakıf İşhanı çözümü  için güçbirliğini öneriyor. Bu arada “Bir huzur almaya geldik” gezi yazısı da İstanbul’a gidecekler için de önerilen yazılardan. Kuzguncuk’tan Büyükada’ya doğru bir huzur gezisi. İstanbul’da çocukların ekrandan korunmasına ilişkin Fahir Semir Abacı’nın sohbeti de okunmaya değer.

İnsanların var ve yok oluşuna yönelik konuları kaleme alan Gazeteci Mehmet Ali Solak “Ölmek istemiyorum, öldürmek de” başlıklı makalesi sınırda bekleyen insanların görüşlerini yansıtması açısından da önemli.

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Mart Sayısı Yazıları ve Yazarları

Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi şöyle:

Kamil Akdoğan-Seyahat(name)lerde Antakya -8- “Van Egmont-John Heyman, Süheyl Budak- Yemek ve Müzik, Yahya AKSOY-Selamlaşmak, Edip Yeşil- Martius’un öfkesi ve nenemin sütlacı, Sedef Yeral- Bağışıklığınızı güçlendirin.

Dergide kitap tanıtım yazılarıylaSelman Büyükaşık, “Savaş karşıtı, yorucu ana katmanlı bir roman: DAVANIN REDDİNE” adlı eserini değerlendirmiş. Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Bir anda değişir hayat -II-”, Hulusi Atahan “Aksak” ve Av. İbrahim Ersuz da “Bir mektup yaz bana ağabey (Aşka dair olsun)” başlıklı öykülere yer vermiş. Şiir bölümünde ise Sabahattin Yalkın “Batı Güneşi”, Sibel Çağlayan Bilek “Kadın olmak”, Tan Doğan da “kül hikaye” adlı şiirleri yer alıyor. A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları.Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER