Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay" Hatay'da Secim henüz bitmedi"

” Hatay’da Secim henüz bitmedi”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay seçimine yönelik itirazlarının 4. gününde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki, parti avukatları, parti yöneticileri, CHP Hatay milletvekilleri ve birçok vatandaş oylarına sahip çıkmak için İl seçim kurulu önünde toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Hatay’daki yerel seçim sonuçlarına ilişkin olarak yapılan itirazları ve yaşanan gelişmeleri değerlendirerek Hatay halkının bir oyunun öneminden ve 4 gündür burada takip ettikleri hukuki süreç hakkında bilgi verdi.

Bakan, yaptığı açıklamada, “4 gündür buradayız. Hukuki süreçleri takip ediyoruz. Hatay halkının bir oyu bile önemli, bu yüzden savaş veriyoruz. Lütfü Savaş tüm süreçlerde bizimle, bu süreci onunla yürütüyoruz. Devleti yönetenler meşruiyetini milletten alır, millette iradesini sandıkta verir. Yani devlet organları, bakanlar, seçime müdahale edemez. Ancak burada İl Valisi sanki devletin değil de AKP il başkanı gibi davranıp seçim sonucunda etkili oluyor. Reyhanlı’da seçim gecesi Suriye Milli Ordusu kutlama yapıyor. Hassa Belediye Başkanı seçilen zat, afedersiniz, Samandağlı Aleviler diyor. Aleviler en şerefli yurttaşlardır. Birçok dinin etnik kültürün bir arada yaşadığı şehirde bu tür davranışları doğru bulmuyoruz. Antakya 4 Nolu sandıkta 4 defa oy tekrarı veriliyor, 3 defa oy sayımı lehimize geliyor, ara verildikten sonra ise sonuç değişiyor. Oy sayımı bir defa yapılır. Mücadelemiz devam ediyor. Hatay halkının bir oyunun bile ziyan olmasına izin vermeyeceğiz. Genel başkan süreci sabah akşam bizimle takip ediyor” dedi.

CHP’nin Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Hatay’daki seçim sonuçlarına yönelik yaptığı açıklamada, “Gece gündüz demeden oylarınıza ve yurttaşlık görevi sonucunda sahip olduğunuz hakkınıza sahip çıktığınız ve sesimizi tüm ülkeye duyurmamıza yardım ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Vatandaşlar il seçim kurulunda sabahtan akşama kadar bekliyor ve burada Hatay halkının iradesini görün mesajı veriliyor. Aynı şekilde sandık iradesinin sonuçlara yansıması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Gökçen, seçim gecesi 3890 olan oy farkının şu anda 3200’e düştüğünü ve bu düşüşün sadece maddi hatalardan kaynaklandığını belirtti. Tutanaklarda yanlış sayımın, CHP’ye yazılacak oyların başka partiye yazılması veya doğrudan oyların yanlış kaydedilmesinin seçim sonuçlarını etkilediğini vurgulayan Gökçen, bu gibi nedenlerle gerileme yaşandığını ifade etti.

Hatay’da geçersiz oyların da sürece dahil edilmesiyle seçim sonuçlarının etkilenebileceğini belirten Gökçen, Gaziosmanpaşa’daki durumu örnek gösterdi ve Hatay’da da benzer bir uygulamanın yapılması gerektiğini dile getirdi.
Samandağ oylarının yeniden sayılmasına kadar verildiğini ve Bugün sabah sayılması beklenen oyların sayımının reddedildiğini öğrendiklerini aktaran Gökçen, “Sizler hakimlersiniz bizde eskiden düşündüğünüz gibi güçsüz değiliz bizim arkamızda oylarının hesabını vuran vatandaşlar var. Yanımızda sadece Lütfü Savaş değil tüm yurttaşlarımız var. ” şeklinde konuşarak bu süreçte vatandaşların desteğinin önemine vurgu yaptı.

Gökçen Hatay’ın siyaset üstü bir mesele olduğunu hatırlatarak, “Hatay’da yaşanan bu acının başka yerde tarifi yok. Buradaki olay siyaset üstüdür. O yüzden vali eliyle yapılan durumlar, seçim kuruluna gelen telefonlar ve CHP itiraz yapınca reddedip AKP yapınca kabul eden bir zihniyeti kabul etmiyoruz. Seçimden sonra vatandaşın ve seçimin sonuçlarına saygı duyuyoruz diyenlerin ilk sınavı Hatay. Burada yapılması gerekeni yapacaksınız ya da seçmen sizi cezalandırmaya devam edecek. İl seçim kuruluna tekrar itirazımız olacak. Demokrasiye sahip çıkmaya herkesi davet ediyorum” dedi ve mücadelenin bitmediği ve devam edeceğinin sinyalini verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER