Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay'da "Siyaset" Gözetmeden "Tayfur Sökmen" Birliği

Hatay’da “Siyaset” Gözetmeden “Tayfur Sökmen” Birliği

Hatay Valiliği önünde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye ve Tayfur Sökmen ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki olarak düzenlenen basın toplantısına AK Parti, MHP ve CHP Milletvekilleri, AK Parti, MHP ve CHP İl Başkanları, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti teşkilatı üyeleri, esnaf temsilcileri, işadamları, gaziler, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatay’da “Siyaset” Gözetmeden “Tayfur Sökmen” Birliği

Hatay’ın tüm güçleri tek yürek olarak Akıncı’nın, Hatay’ın İlk Devlet Başkanı Tayfur Sökmen hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı özür dilemeye davet etti.

“Sen Ben Yok, Hatay Var!”

Ortak açıklamayı yapan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “ Bugün AK Parti, MHP, CHP Milletvekilleri olarak tarihi bir günde beraberiz. Bu ilginize şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdi AK Parti, MHP, CHP ve STK’larımızın seçilmiş temsilcileri olarak sizlerin karışınızdayız. Söz konusu Hatay’ımız olunca parti rozetlerimizi bir kenara bırakarak “Sen Ben Yok, Hatay Var!” diyerek bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Öncelikli olarak bugün aramızda bulunan KIBRIS gazilerimize tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir İngiliz gazetesine yaptığı esef verici açıklamalar, sorunlu bir zihniyeti ve skandal tutumunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. KKTC’nin Türkiye’ye bağlanma ihtimalini korkunç olarak nitelendiren ve milli mücadele kahramanı büyüğümüz Tayfur Sökmen Bey’i de hedef alarak “İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım.” Diye talihsiz bir açıklama yapan Akıncı’nın Hatay’ı ve Hataylıları derinden yaralayan bu sözlerini Hatay’ın evlatları olarak asla kabul etmiyoruz. Bu sözler her şeyden önce büyük Türk Kahramanı Rauf Denktaş’ın ve onun değerli dava arkadaşı Fazıl Küçük’ün kemiklerini sızlatmış, ruhunu incitmiştir.

Cumhurbaşkanlığı makamında oturan bu insanın sözleri başta Hatay’lılar olmak üzere, bütün milletimizi derinden üzmüştür ve yaralamıştır. Sayın Mustafa Akıncı’ya, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay Benim Şahsi Meselemdir.” dediği Hatay’ımızdan sesleniyoruz. Hatay Meclisinin toplandığı şimdi Valilik binamız olarak kullanılan bu tarihi binadan sesleniyoruz. Tayfur Sökmen milli bir kahramandır. Tayfur Sökmen’in adı tarihe ve milletimizin kalbine yazılmıştır. Onun mücadelesi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve milletimizin mücadelesidir. Tayfur Sökmen Hatay’dır, Hatay Tayfur Sökmen’dir.” dedi.

Akıncı’nın Sözleri Tarih Huzurunda Doğru Olmamıştır

Hatay’da “Siyaset” Gözetmeden “Tayfur Sökmen” Birliği

Açıklamaya devam eden CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir; “ Akıncı’nın sözleri tarih huzurunda doğru olmamıştır. Hatay’ın Anavatan’a katılışını korkunç olarak nitelendirmesini kabul edilemez olarak görüyoruz. Babalarımız Tayfur Sökmen liderliğinde Fransız işgalcilerine karşı kurtuluş mücadelesi vererek şehrimizi esaretten kurtarmıştır. Daha sonra bağımsız bir devlet kurup kendi meclisini ve Cumhurbaşkanını seçmiştir. Kurulan Hatay Meclisi’de Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlanma kararı almıştır. Bizler Hatay’lılar olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir parçası olmaktan gurur ve şeref duymaktayız. Bir evladın annesine kavuşması gibi, Hatay’a ait olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kavuşmuştur. Akıncı’yı rahmetli Tayfur Sökmen hakkında sözleri ile ilgili Büyük Türk Milleti ve Hatay Halkı adına özür dilemeye davet ediyoruz. Tayfur Sökmen Hataylıların sevgilisi ve Gazi Musfata Kemal’in iltifatlarına mazhar olmuş bir kuvayi milliye kahramanıdır. Tayfur Sökmen’e hakaret ve milli kurtuluş mücadelemize dolayısı ile milletimize hakaret ile eşdeğerdir. Tayfur Sökmen’e hakaret Kıbrıs Türk’ünü yok olmaktan kurtaran Rauf Denktaş’a hakarettir.” dedi.

“Skandal Açıklamalara Karşılık Vermek için Buradayız”

Kalan açıklamayı sürdüren MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı “Hatay’ın seçilmiş tüm milletvekilleri, belediye başkanları ve aynı zamanda sivil toplumu temsilcileri ile Hatay’ımıza, kurucu değerlerimize ve devletimize karşı yapılan skandal açıklamalara karşılık vermek için buradayız. Arkamıza aldığımız bu tarihi bina, aynı zamanda bundan 81 yıl önce o günün seçilmiş milletvekillerinin tamamı tarafından Hatay’ın Anavatan’a katılma kararının alındığı yerdir. Bugün bizler de tıpkı 81 yıl önceki gurur ve heyecanla Hatay’ın seçilmiş tüm milletvekilleri olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti çatısı altında hür ve bağımsız bir şekilde yaşamaktan büyük bir onur duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Devletimiz, Ay yıldızlı bayrağımız namusumuzdur. Değerli basın mensupları Kıbrıs Türklüğünün hak ve çıkarları varlık ve bağımsızlık değerleri uğruna hayatları pahasına bağımsızlık mücadelesi veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Denktaş olmak üzere bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Burada bulunan vaktiyle Kıbrıs Türkü’nün canını malını korumak için seve seve barış harekatına katılan, bugün de her türlü göreve hazır olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu sözlerin Kıbrıs Türklerine, şehitlerimize, Türkiye’ye ve aziz milletimizin tarih boyunca yapmış olduğu fedakar mücadeleye saygısızlık olduğunu belirtmek istiyoruz. Hatay nasıl ki Gazi Mustafa Kemal’in şahsi meselesi idi ise ve onu hiçbir emperyalist güce teslim etmedi ise Kıbrıs Türk’ü ve Kıbrıs davası da Türk Milleti’nin şahsi meselesidir.

Son olarak kırk asırlık Türk Yurdunu düşman elinde esir bırakmayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tayfur Sökmen olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER