Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay’ı   marka şehir yapmalıyız

Hatay’ı   marka şehir yapmalıyız

Hatay Valisi  Mustafa Masatlı  Başkanlığında Hatay AFAD Koordinasyon Merkezinde “Girişimciliği Destekleme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Tarım ve Orman Müdürü,  İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü, İl Millî Eğitim Müdürü, İl Ticaret Müdürü ile ilgili kurum yetkilileri de katıldı.

Toplantının ana gündemini Hatay’daki  girişimciliğin önemi ve önündeki engellerin neler olduğu ele alındı. Bununla birlikte kadın kooperatifleri, marka tescili ve coğrafî işaretlemenin Hatay’a  katkısının neler olacağı da masaya yatırıldı.

Ticarî hayatın kilometre taşlarından birinin de girişimcilik ruhu olduğuna dikkat çekilen toplantıda, girişim kavramının, ekonominin kuralları içerisinde bir risk faktörünü kendi bünyesinde taşısa da, bir şehrin ve ülkenin mevcut ekonomik potansiyelini daha da ileriye taşıyabilecek en öncelikli adım olduğuna dikkat çekildi.

Dünyanın büyük ekonomilerine ve şirketlerine bakıldığında, pes etmeyen bir girişimcilikten bahsedilebileceği dile getirildi. Ülkelere düşenin de bu ruhun önündeki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik politikaları devreye sokmak olduğuna değinildi.

Konuyla ilgili değerlendirmeler de bulunan Hatay  Valisi Mustafa Masatlı, “Çağımızda refah seviyesini yakalamış ve ülke ekonomilerine fazlasıyla katma değer üreten toplumlardan geri kalmamak için girişimciliğin desteklenmesinin ehemmiyetine değinerek girişimciliğin, yalnızca yeni işletme kurma sürecini ifade etmediğini; aynı zamanda mevcut işletmeleri geliştirme, gelişmiş ürün ve hizmetler sunma ve iş dünyasında rekabet edebilmeyi ifade ettiğini,” dile getirerek “girişimcilerimizin desteklenerek ilimiz ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlanılması gerektiğine” vurgu yaptı.

İş hayatında, kadınların daha aktif olabilmesi ve istihdamlarının sağlanmasına büyük katkısı olan kadın kooperatiflerinin de önemine değinerek Hatay’daki kadın kooperatiflerinin sayısının, mevcutta 36 adet olduğunu ve bunlar için yer tahsisi yapılmasının öncelikler arasında olduğunu söyleyen Vali Mustafa Masatlı, Hatay’ın tanıtımına büyük katkı sağlayan  coğrafi işaretlemede, Hatay’da  Antakya Ticaret Odası’nın başvurusu ile 14, diğer kurumların başvurusu ile 8  olmak üzere Hatay mutfağına ait toplam 22 yöresel ürünün Coğrafi İşaret Tescili aldığına, bunların yanı sıra  10 yöresel ürünün de başvurusunun yapılıp tescilinin beklendiğine değinerek bu sayının Hatay’ın kültürel ve doğal özelliklerine bağlı olarak daha yükseklere çıkarılmasına dönük  çalışmaların, yönlendirmelerin ve görevlendirmelerin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Markalaşmanın günümüzdeki gerekliliğine ve Hatay’ın  bir marka şehir yapmadaki kararlılıklarına dikkat çeken Vali Mustafa Masatlı, her alanda olduğu gibi bu alanlarda da Devletin ve Valiliğin Hatay’a  katkılarının hiç durmadan devam edeceğini kaydetti.

Vali Mustafa Masatlı, ele alınan konularla ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerine de belirlenen takvim doğrultusunda çalışmaların hiç aksamaması için gerekli talimatlarını vererek toplantı sona erdirildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER