Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderunlu Prof. Dr. Uğur Şahin'in Coronavirüs Aşısı Başarısı.. 360 Sağlıklı İnsana Uygulanacak

İskenderunlu Prof. Dr. Uğur Şahin’in Coronavirüs Aşısı Başarısı.. 360 Sağlıklı İnsana Uygulanacak

Almanya’nın Mainz kentinde ikamet eden ve aslen Hatay ‘ın İskenderun ilçesinde kütüğü olan bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu biyoteknoloji firması BioNTech ve ABD merkezli Pfizer ile yaptığı çalışmalar sonucu geliştirdiği koronavirüs aşısını insanlar üzerinde denemeye başladı.

İskenderunlu Prof. Dr. Uğur Şahin’in Coronavirüs Aşısı Başarısı.. 360 Sağlıklı İnsana Uygulanacak

Aşının ilk olarak sağlıklı insanlara uygulanacağı belirtildi.

İskenderunlu Prof. Dr. Uğur Şahin’den Sevindirici Haber

Pfizer’den yapılan açıklamada, “BNT162” adlı potansiyel aşının klinik denemelerinin Almanya’nın ardından ABD’de insanlar üzerinde test edilmeye başladığı duyuruldu.
“Aşama 1/2” olarak tanımlanan testlerde aşı adayının bağışıklık sağlayıcılığı, devam eden çalışmalarda kullanılan 4 “mesajcı RNA” için uygun dozajın tespit edileceği belirtilen açıklamada, aşıların Maryland ve New York Üniversitelerinin tıp fakültelerindeki deneklere uygulandığı kaydedildi.  Açıklamada, ABD’de ilk aşamada 18-55 yaşları ile 65-85 yaşları olmak üzere iki kategoride 360 sağlıklı insana uygulanacağı ifade edildi.

Etiketler: coronavirüscoronavirüs haber, iskenderuniskenderun haber, Prof. Dr. Uğur Şahin

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER