Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelJigolo Sitesi Dolandırıcıları Yakalandı

Jigolo Sitesi Dolandırıcıları Yakalandı

Mersin’de kurdukları sanal jigolo sitesi aracılığıyla, aralarında Hatay’ın da bulunduğu 42 ilde 68 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı. Mersin merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin, müştekileri 1 milyon 100 lira dolandırdıkları ve lüks bir hayat sürdükleri tespit edildi.

Ekipler, müştekilerin, internette gezindikleri sırada, ‘jigolo olma ve haftalık yüksek kazanç elde etme’ vaadinde bulunan bir site ile iletişime geçtikleri ve kolay yoldan para kazanma fırsatı bulduğunu düşünen müştekilerden, VIP ve GOLD üyelik gibi isimlerle para talebinde bulunduklarını tespit etti. Şüpheliler, müştekilerin yolladığı bilgi ve görüntülerle, bu konuyu aile ve sosyal çevresine duyurarak kendilerini ifşa edecekleri yönünde tehdit ve şantaj yaparak kazanç sağladıkları ortaya çıktı.

Çetenin, bu şekilde 42 il’de toplam 182 kişiyi dolandırdığı, ancak sadece 68 kişinin şikayette bulunduğu tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin, bu yolla dolandırdıkları 1 milyon 100 bin lira ile lüks bir hayat sürdürdükleri belirlendi. Emniyet’te işlemleri tamamlanan 8 kişi, adliyeye sevk edildi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER