Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiKadına Şiddetin Simgesi Özgecan Aslan, Katledilişinin 5. Yılında Anıldı

Kadına Şiddetin Simgesi Özgecan Aslan, Katledilişinin 5. Yılında Anıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde, 2015 yılında bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan katledilişinin 5’inci yılında ilk günkü acıyla anıldı.

Kadına Şiddetin Simgesi Özgecan Aslan, Katledilişinin 5. Yılında Anıldı

Özgecan Aslan’ın annesi ve babası kızlarını hala unutamadıklarını, olayın acısını ilk günkü gibi çektiklerini söyleyedi. Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, 5 yılın kolay geçmediğini dile getirdi.

Türkiye, Kadına Şiddet Konusunda Sınıfta Kaldı

Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, kızlarının öldürülmesinin ardından ailecek öldüklerini ifade etti. Aslan, Türkiye’nin kadına şiddet konusunda sınıfta kaldığını belirtti. Baba Aslan, kızının aklından çıkmadığını belirterek “Olan kızıma oldu. Kadınlara, çocuklara oldu. Herkes hayatını yaşıyor. Bir saat dahi onu düşünmeden, anmadan geçmiyor. Biz ailecek öldük. Olaydan sonra çok kötü ve art niyetli, kalbi kara çok sayıda insanla karşılaştık. Defalarca öldürdüler, katlettiler bizi. İlaç kullanıyorum. O kadar zor durumdayım ki. Buna rağmen olayın olduğu dönemde yanımızda olan birçok insan şu anda yanımızda değil. Herkes bizi kendi düşüncesine göre, kafasındaki fikirlere göre yargılıyor. Bu çok yanlış” sözlerini belirtti.

Kadın Şiddeti Son Bulsun

Anne Songül Aslan, “Her an düşünüyorum ve hep aklımda. Kadın şiddeti son bulsun. Devlet büyüklerimizden bu konunun üzerinde durmalarını istiyorum. Başka canlar yanmasın. Allah kimsenin başına vermesin. En kötü felaket bu. Çok zor” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER