Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaTatil SeyahatKıbrıs Gezi Önerileri

Kıbrıs Gezi Önerileri

Gezi,tatil seyahat sitesi www.ankaragezginleri.com sitesinde yer alan Kıbrıs gezi önerileri blog yazısını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Eşsiz konumu, son derece geniş mutfağı ve birbirinden renkli Kıbrıs festivalleri,huzur dolu Akdeniz manzarası ile birleştiği Kıbrıs, tatil için oldukça hoş bir tercih.Tarihi ve doğal güzellikleri ile Kıbrıs gezilecek yerler bakımından oldukça güzel seçenekler sunan bir bölgedir.Şimdi hazırsanız yavru vatan Kıbrıs gezi rehberi yazımızı hep birlikte inceleyelim….

Kıbrıs Gezi Rehberi Kıbrıs Festivalleri

Kıbrıs’a Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Kıbrıs’ı ziyaret etmek için her mevsim uygun. Hatta yaz aylarının çok yüksek sıcaklıklar ile geçmesi sebebiyle deniz tatili yapmak isteyenler genelde Mayıs, Haziran veya Eylül-Ekim aylarını tercih etmekte.Sonbaharda Gezilecek yerler listemize de sitemizde göz atabilirsiniz.

Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

Kıbrıs’a sadece Türkiye üstünden direkt olarak uçuş imkanı bulunuyor. Ercan Uluslararası Havalimanı ve Geçitkale Havaalanı’na ülkemiz üzerinden uçuşlar bulmak mümkün. Uçağın yanı sıra Mersin, Alanya ve Taşucu limanları üzerinden feribot seferleri ile de ulaşım imkanı var. Bu noktada adaya hem hava hem de denizyolu ile ulaşım mümkün.

Kıbrıs Gezi Rehberi Kıbrıs Festivalleri

Kıbrıs’ta Ne Yenir?/Kıbrıs Mutfağı

Tarih boyunca birçok farklı kültürün hakim olduğu Kıbrıs’ın bu köklü tarihi, mutfağını da etkilemiş. Ayrıca Türk mutfağı ile Kıbrıs Rum mutfağının taşıdığı benzerlikleri de unutmamak gerekiyor. Kıbrıs mutfağına ait yemeklerin başında; şeftali kebabı ve pilavuna gibi yemekler geliyor. Ayrıca; keçi peyniri, hellim kızartması, reçelleri ve meyve şekerlemesi olarak adlandırılan macunları da bilinmektedir.

Kıbrıs mutfağı mezeleri ile de ön plana çıkıyor. Bu mutfağa ait en ünlü mezeler; cacık, fava, humus, salata, turşu ve hellim peyniridir. Kıbrıs kökenli olan hellim peyniri, genellikle yağsız bir tavada veya ızgarada kızartılarak servis edilen bir peynir çeşidi olmakla birlikte, aynı zamanda da Kıbrıs açısından oldukça önemli bir ihraç ürünü olmakta.

Kıbrıs’ı ziyaret ettiğinizde mutlaka denemeniz gereken bir başka lezzet ise; bir Kıbrıs spesiyalitesi olan molehiyadır. Özel olarak sadece Kıbrıs ve Nil kıyılarında yetişmekte olan, reyhan otu görünümünde ve nane kokusundaki, bamya tadındaki bu ot, tavuk ile birlikte sulu bir yemekte veya kuzu eti ile birlikte kullanılır ve farklı bir lezzete sahiptir. Burada yetişen bir diğer ilginç sebze ise kolokastır. Kıbrıs haricinde başka bir yerde yetişmemesi, bu sebzenin bir özelliği. Geleneksel bir niteliği olan kolokas, patates benzeri bir bitki. Ancak lezzet olarak patatese kıyasla daha tatlı ve görünüş olarak kerevizi andıran bir bitkinin kökü gelişerek, kolokası meydana getirmekte. Bol limon ve kereviz sapıyla pişirilen kolokas, oldukça hoş bir lezzete sahip.

Kıbrıs Gezi Rehberi Kıbrıs Festivalleri

Kıbrıs’ı ziyaret etmişken küp kebabı tatmayı da unutmayın. Kuzu eti ve beraberinde çeşitli sebzeler ile birlikte, toprak küpte yere gömülerek, uzun süreyle pişirilerek hazırlanan bu kebap aynı zamanda kuyu kebabı olarak da bilinir. Kıbrıs’a ait bir başka yöresel lezzet ise; lalangidir. Soğuk veya sıcak olarak servis edilebilen bu yemek, tavşan suyunda hazırlanan özel bir mayalı hamurun içine yerleştirilen tavşan etinden meydana geliyor. Bir başka Kıbrıs lezzeti ise nor böreği. Kıbrıs’ta bir hayli sevilen bu yiyecek, aslında bir tür tatlı. Nor peyniri ve çiçek suyu olarak adlandırılan portakal yağı kullanılarak yapılan ve çiçek kokusuna sahip sıvı ve şeker ile karıştırılarak, hamurdan elde edilen küçük parçaların arasına yerleştirilip, kızartılması ile elde edilen bu börek, Kıbrıs mutfağının incilerinden. Kıbrıs’ı ziyaret ettiğinizde, burada bulacağınız hemen her restoranda bu lezzetleri tatmanız mümkün. Son olarak Kıbrıs’ın macun konusundaki çeşitliliğinden de bahsetmemek olmaz. Çünkü burada hemen her meyveden macun yapılıyor. Bu macunlardan bazıları ise şöyle; kabak macunu, ceviz macunu, karpuz macunu, hurma macunu, patlıcan macunu ve turunç macunu gibi.

Kıbrıs Gezi Rehberi Kıbrıs Festivalleri

Kıbrıs Festivalleri ve Kıbrıs’ta Gece Hayatı

Her yıl özellikle yaz mevsiminde Kıbrıs’ta birçok yerleşim biriminde çeşitli festivaller düzenlenir. Aynı zamanda yörenin gece hayatını da zenginleştiren bu festivaller, çok sayıda turistin ilgisini çekiyor. Kıbrıs ziyaretinizi bu festivallerden bir tanesinin düzenlendiği tarihe denk getirdiğiniz taktirde, bu zamanlara özel olarak kurulan festival alanlarındaki küçük restoran ve büfelerde Kıbrıs mutfağının incilerini deneme fırsatını elde edebilirsiniz. Ayrıca yine bu festivallerde, defileler, güzellik yarışmaları, balolar ve şans oyunlarının yer aldığı organizasyonlar düzenleniyor. Kıbrıs’ta her yıl düzenlenen festivaller arasında öne çıkanlar;

Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellpais Müzik Festivali

Kıbrıs Gezi Rehberi Kıbrıs Festivalleri

Geleneksel hale gelen ve Kıbrıs açısından bir dünya markası olan bu festival, her yıl Mayıs-Haziran ayları arasında düzenleniyor. Festivalde, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası başta olmak üzere, dünyaca ünlü çeşitli katılımcılar ile ziyaretçilere oldukça keyifli anlar yaşatan bir müzik şöleni sunuluyor.

Mağusa Kültür Sanat Festivali

Kıbrıs Gezi Rehberi Kıbrıs Festivalleri

Her yıl Haziran-Temmuz ayları arasında yapılan Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali, ülkemizin ünlü sanatçılarının yer aldığı konserlerin düzenlendiği bir festival.

Kıbrıs Tiyatro Festivali

Kıbrıs’ın en önemli festivalleri arasında yer alan ve tamamıyla tiyatro odaklı olan Kıbrıs Tiyatro Festivali, görülmeye değer sahnelere ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası Zeytin Festivali

Kıbrıs Gezi Rehberi Kıbrıs Festivalleri

Girne Belediyesi tarafından her yıl Ekim ayında düzenlenen bu festival, Kıbrıs için büyük önem arz eden zeytin ağaçları kültürünün devamlılığını sağlamlaştırıyor.

Güzelyurt Portakal Festivali ve İskele Festivali

Kıbrıs Gezi Rehberi Kıbrıs Festivalleri

Kıbrıs’ın köklü etkinliklerinden bir tanesi olan Güzelyurt Portakal Festivali, her yıl Haziran ve Temmuz ayları arasında düzenleniyor. 42 yıldır düzenlenen bu festival görülmeye değer. Ayrıca, Kıbrıs’ta düzenlenen en büyük festivallerden bir tanesi olan İskele Festivali ise Haziran ve Temmuz ayları arasında gerçekleşiyor. Ada genelinde ve farklı ülkelerde heyecanla beklenen festival çerçevesinde ünlü sanatçıların konserleri başta olmak üzere pek çok farklı etkinlik düzenleniyor.

Kıbrıs’ta Alışveriş ve Hediyelik Eşya

Kıbrıs’ı ziyaret etmişken alışveriş yapmadan dönmek olmaz. Girne Çarşısı, Lefkoşa Büyük Han, Lefkoşa Belediye Pazarı gibi yerler, alışveriş konusunda Kıbrıs’ın öne çıkan yerleri. Buralardan hem hediyelik eşyalar hem de Kıbrıs’a özgü konyağı, bademli gün suyu ve aliç reçeli gibi ürünler satın alabilirsiniz.

Gece hayatı,doğal kültürel güzellikleri ile Kıbrıs mutlaka seyahat edilecek yerler listenizde olmalı diye düşünüyoruz.Kıbrıs Gezi Rehberi Kıbrıs Festivalleri yazımızın seyahatinize faydalı olması dileği ile…

Haber Kaynak;https://www.ankaragezginleri.com/kibris-gezi-rehberi-kibris-festivalleri/

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER