Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMoloz Dökme Sahaları 9'A Çıkartıldı

Moloz Dökme Sahaları 9’A Çıkartıldı

Hatay’ın Büyükşehir statüsüne geçmeden önce kaçak moloz dökümüne engel olacak denetim mekanizmasının olmaması ve hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıklarının depolanabileceği sahaların bulunmaması nedeniyle molozların yıllarca dere yatakları, yol kenarları ve şehrin muhtelif noktalarına döküldüğünü belirten ekipler, il genelinde kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesinin çalışmalara başladığı tarihten itibaren hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıklarının kontrol edilebilmesi amacıyla çalışmalara başlayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın ilk iş olarak kaçak dökümlerin engellenmesi amacı ile Zabıta personelinin de eşlik ettiği, 7/24 esasına göre çalışan denetim ekibi oluşturmak oldu. Ayrıca hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıklarının depolanabileceği sahaları tespit eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi kuruluşunun ardından geride kalan üç yılda farklı ilçelerde olmak üzere moloz depolama sahalarının sayısını 9’a çıkardı.
Ekipler, hafriyat taşıma işi yapan işletme ve şahısların rahat ulaşıp kullanabileceği depolama sahaları ile molozların yasaklı alanlara dökülmesinin önüne geçilmesi amaçlandığını belirtti. Bu çalışmalar dışında moloz taşıma işi yapan araçlara Taşıma İzin Belgesi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Çevre Koruma Şube Müdürlüğü böylece hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıklarını Hatay genelinde geniş oranda kontrol altına aldı.
“HATAY’IN EN BÜYÜK ÇEVRE SORUNLARINDAN BİRİ OLAN KAÇAK İNŞAAT YIKINTI ATIKLARININ DÖKÜMÜNÜ ÇÖZMEKTE KARARLIYIZ”
Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Hatay’ın en büyük çevre sorunları arasında ilk sıralarda bulunan hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıklarının kaçak dökümünü engellemek amacıyla çalışmalara kararlı bir şekilde devam etmekteyiz. Göreve başladığımız 2014 yılında kaçak moloz döküm alanı haline gelmiş bazı yol banket ve kenarları, kimi alanlarda ise moloz ile doldurulmuş dere yatakları görüntüsü büyük ölçüde değişti. Mesai kavramı gözetmeden denetimlere devam eden hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıkları, denetim ekibimizin çalışmaları ve Hatay genelinde faaliyete geçirdiğimiz depolama sahaları ile kaçak moloz dökümü büyük ölçüde düzene girdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bu işi yapan işletme ve şahıslar ile birlikte vatandaşlarımız, çevre kirliliğine neden olmamak adına herhangi bir moloz döküm sırasında daire başkanlığımızın ilgili birimi ile irtibata geçerek gösterilen adrese molozlarını dökebilirler” ifadelerine yer verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER