Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberNebih Nafile ve 9 Yazardan Güneş Koleji’ne Altın Tavsiyeler

Nebih Nafile ve 9 Yazardan Güneş Koleji’ne Altın Tavsiyeler

Güneş Koleji Konferans Salonunda  “Yürekler Dile Geldi” kitabının yazarlarından Ömer Bayraktar, Orhan Yeniocak, Muhsin Boz, Mehmet Ali Akyüz, Sebahat Aslanyürek, Eysel Erbaş, Sedat Doğan, Nadya Çapar ve Bahar Gül ile kitabın proje koordinatörü şair-müzisyen Nebih Nafile modarötürlüğünde öykü üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

Nebih Nafile ve 9 Yazardan Güneş Koleji’ne Altın Tavsiyeler

“Lütfen Günlük Yazın”

Güneş Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Nebih Nafile; “Bizleri bu güzel ortamda buluşturan Güneş Koleji yöneticilerinden Necmettin Gündüz, Yalçın Yeniocak ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şu anda bir hikâyeyi hep birlikte yazıyoruz aslında. Farklı mesleklerden on değerli yazarımızla sizleri buluşturacağım. Elli beş kitaba adını yazdıran Hataylı yazar Burhan Günel’i anarak, konuk ettiğim radyo programlarımda özellikle gençlerimize şu nasihatı olurdu: “Lütfen günce(günlük) yazın.” Derdi. Kendisini rahmetle anıyorum. Öncelikle bu güzel etkinliğin oluşumunda emek harcayan eğitimci-yazar Orhan Yeniocak bakalım sizler için ne hazırlamış.” ifadesinde bulundu.

Türkiye Kitap Okumada 86. Sırada

Matematik Nerede ve Başarı Merdiveni kitaplarının yazarı Orhan Yeniocak; “Demokrasi ve Eğitim Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM)’ın Türk Halkının Kitapla İmtihanı isimli raporuna göre dünyada en fazla kitap okuyan ülkelerin başında, yüzde 21 ile Fransa ve İngiltere var. Ardından, yüzde 14 ile Japonya geliyor. ABD’de bu oran yüzde 12 olarak göze çarparken İspanya’da yüzde 9. Türkiye ise yüzde 0,1’lik kitap okuma oranıyla 86’ncı sırada yer aldı. Türkiye’de kitap okuyanların yüzde 45’i aşk, yüzde 43’ü din (namaz hocası-dua kitapları), yüzde 12’si masal, fıkra, siyaset, kişisel gelişim kitapları okuyor. Rapora göre ayda cep telefonu ve iletişim masraflarına 173 lira ayıran 4 kişilik bir aile, kitaba ise yılda sadece 5,5 lira ayırıyor.” sözlerini belirtti.

“Yaşamın Kendisi Uzun Bir Öykü”

Dr. Muhsin Boz, “Yaşamın kendisi uzun bir öykü aslında. Öykünüzü güzel yazar ve güzel okursanız, musmutlu bir yaşamınız olur. “ ifadesine yer verdi.

“Zor Süreçlerden Geçtim”

Yazarların en genç olanı İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu Bahar Gül, “Herkese merhabalar evet Nebih hocamın da dediği gibi çok zor günler geçirdim. Bu yıl Ordu Üniversitesi Ingiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. 17 yaşımda babam vefat etti, zor süreçlerden geçtim.Hepinizin yolu açık ve aydınlıklar içinde olsun.”  dedi.

“Günlük Yazmaktan Vazgeçmeyin”

Eğitimci-yazar Sedat Doğan: “Değerli meslektaşlarım, sevgili öğrenciler; Ben bir eğitimci olarak öncelikle böyle güzel bir ortamda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Diğer yazar arkadaşlarımızın da üzerinde durduğu gibi günlük yazmak sizleri geliştirebilecek güzel alışkanlıklardan biri. Yazmak, kendinizi ifade etmenin yollarından biri. Mesleğiniz ne olursa olsun içinizde yazmak isteği varsa bu tutkunuzdan vazgeçmeyin. İnsanları ileriye taşıyan hayalleridir. Son olarak şunu ifade edeyim. Hayallerinizden vazgeçmeyin.” sözlerini belirtti.

Anadolu’nun Geleneksel Ezgileri Seslendirildi

Müzik öğretmeni Merih Nafile’nin gitar eşliğinde Nebih Nafile bağlamasıyla Anadolu’nun geleneksel ezgileri çalınıp seslendirildi.

Hatay’ın “örnek, kıdemli, bilge vatandaş” ödüllü Antakya’nın en eski eczacısı Ömer Bayraktar divan edebiyatından şiirler paylaştı.

Atatürk’e Saygı ve Tazim

Bayraktar, “Sayın müdürüm, değerli öğretmenler ve Güneş Kolejinin sevgili öğrencileri hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlarım. Sizlere hepinizin sevdiği aşk ve vatan şiirleri okumak istiyorum ama daha önce şehrimize Hatay adını veren Hatay davası benim davam diyen bize devlet kurduran vatanımızın kurtarıcısı, devletimizin kurucusu eşsiz kahraman Atatürk’e saygı ile tazimle eğiliyoruz. Şiirlerime başlamadan önce sizleri saygı ile selamlıyorum.”dedi.

Nebih Nafile ve 9 Yazardan Güneş Koleji’ne Altın Tavsiyeler

Size Sunulan İmkanların Değerini Bilin

Hayatı yokluk ve yoksullukla geçen yazar Nadya Çapar; “Saygı değer güneş koleji yöneticilerine öğretmenlerine ve öğrencilerine bizi kabul ettikleri için çok teşekkür ederim öncelikle benim öğrencilere tavsiyem bol bol okuyun size sunulan bu imkanların değerini bilin. Bilgi ışıktır gideceğiniz yönü aydınlatır okumayan insan her zaman ikinci sınıf muamelesi görür ben okumadım her zaman içimde kanayan bir yaradır, öğretmenlerden bir ricam var öğrencilere hak ettiği notu versinler.” Eğitimci-yazar Eysel Erbaş; “Sanat, insanın içinin dışavurumudur. İnsan bunu bazen taşa şekil vererek, bazen resmederek ya da yazarak yapar. Ben yazmayı tercih ettim. Önce yazıyı kendime öğrettim. Sonrasında yazı bana öğretti. Kendimi, toplumu, hayatı yazarak daha iyi öğrendim. Lise yıllarında resme gönül vermiştim fakat sınavda mülakatta elenince, yine bir sanat dalı olan edebiyatı seçtim. Yıllar sonra içimdeki resim sevgisi fotoğrafa evrildi. Fotoğraf çekmeye başladım. Aslında her fotoğraf bir hikayeydi ama ben yine bu fotoğrafların altına bazen şiir bazen de hikâye yazdım. Şu anda hikâye türünde yazmaya devam ediyorum.” dedi.

Katılımcılara Teşekkür Belgesi

Güneş Koleji yöneticilerinden Necmettin Gündüz; “Sunumu yapan meslektaşımız Nebih Nafile ve sizlere teşekkür ediyorum. Keyifli bir zamanın içindeyiz.” ifadesinde bulunarak etkinliğe katılan yazarlara teşekkür belgesi verdi.

Okumak Cehaletle Savaşmanın Tek Ve En Etkili Silahıdır

Ev hanımı yazar Sabahat Aslanyürek; Değerli arkadaşlar okumak cehaletle savaşmanın tek ve en etkili silahıdır.  Bu anlamda eğitimcilere ve biz yetişkinlere çok iş düşüyor. Gelecek nesillere güzel model olmamız onların hayatta zeki ve güçlü olması için çok etkilidir. Makine Mühendisi yazar Mehmet Ali Akyüz; Değerli gençler. Ne kadar kitap okursanız o kadar yaşamış olursunuz çünkü her kitap bir yaşamdır. Bunun için ayda bir adet kitap okumayı hedefleyin. Bu arada bilgi dağarcığınız büyüyecek geniş vizyonlu biri olacak, dünyaya bakış açınız daha da genişleyecektir. Günlük tutmanızı tavsiye ederim ama sıkılırsanız yaşadığınız ilginç olayları telefonunuza da olsa not edin, lakin sonra bunları mutlaka yazıya döküp saklayın çünkü mail ortamları ileride bir şekilde silinebiliyor. Ben gibi ileri yaşlarda bunları okuduğunuzda geri bakıp kahkahalarla gülecek ya da hüzünlenecek onları bir daha yaşayacaksınız. Benim kitapta sunduğum öykü sizin yaşlarda iken yaptığım yaramazlıklardan biriydi. Eğer yazmasaydım unutacaktım. Yazdığım ve notlar aldığım için hem o günleri bir daha yaşadım hem de sizlere ulaştırabildim. Son tavsiyem: Yaşamınızdan sevgiyi eksik etmeyin yaşama nasıl bakarsanız inanın yaşam da size öyle bakacaktır. Sevgiyle yaşayın ve sevgiyle kalın.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER