Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayPromosyon ile İlgili Yanlış Bir Algı Var!

Promosyon ile İlgili Yanlış Bir Algı Var!

Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Mehmet Mustafa Tekgüzel, yürütülen faaliyetlerden sağlık çalışanlarına şiddete, sağlık personelinin haklarından promosyon ödemelerine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nda (Sağlık-Sen) Hatay İl Başkanı olarak göreve getirilen Mehmet Mustafa Tekgüzel, önemli açıklamalarda bulundu. Eylül ayında mazbatasını aldığı andan itibaren yoğun bir çalışma temposu içinde bulunan Başkan Tekgüzel, 3 aylık süreçte birçok etkinlik ve protokole imza attı. Tekgüzel; sağlık çalışanlarının hakları, sağlıkta şiddet ve promosyon ödemeleri ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

HEDEF OCAK AYINDA 5 BİN ÜYE

Göreve geldiklerinde sendika üye sayısının 4 bin 200 olduğunu ifade eden Tekgüzel, “Şu an sendikamıza eğilim çok fazla. Mazbatamızı aldığımız tarihten itibaren, yani 3 aylık süreçte üye sayımız 4 bin 800’e yükseldi. Ocak ayı için belirlediğimiz hedef 5 bin. Yine bu süreçte düzenlediğimiz etkinlik, çeşitli yerlerle imzaladığımız protokoller ile üyelerimizin yanında olduk” dedi. Sağlık çalışanlarının hakkını tam olarak alamadığını dile getiren Tekgüzel, “Temmuz ayında yapılan ek ödeme düzenlemesinde özellikle hekimlerimizle ciddi anlamda iyleştirmeler oldu. Biz tabi ki hekimlerimizin bu ücreti hakettiğini düşünmüyoruz, fazlasını hakediyorlar ancak ‘yardımcı’ sağlık personeli ile arasındaki uçurumun bu kadar olması büyük tepkilere neden oluyor. Öncelikli talebimiz açığın bir nebzede olsun kapatılmasıdır” sözlerini kaydetti.

“HUKUKİ AÇIDAN DAHA GENİŞ DÜZENLEMELER BEKLİYORUZ”

Sağlıkta şiddeti hiçbir zaman kabul etmediklerini dile getiren Tekgüzel  “Yetkili sendika girişimleriyle artık sağlıkta şiddet katalog suç haline geldi. Suç işleyen kişilerin tutuklu yargınlanmasına kadar birçok düzenlemenin altına imza atıldı. Bunların önlenebilmesine yönelik vatandaşın biraz daha bilgilendirilmesi ve hastanede güvenlik tedbirlerinin artırılması gerekiyor.  Yine geçmişte hizmet kusurundan kaynaklı tazminat taleplerinden dolayı binlerce hekim mağdur oldu. Yeni Tıbbi Malpraktis Yasası ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan bir kurul var. Talepler bu mesleki kurul tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır hale gelecek. Önceki süreçten farklı bir yol izlenecek. Hukuki açıdan daha geniş düzenlemeler bekliyoruz. Olumlu olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“PROMOSYON İLE İLGİLİ YANLIŞ BİR ALGI VAR”

Promosyon meselesinin, son zamanlarda ortaya çıkan sağlık sendikalarının oluşturduğu yanlış algıdan kaynakladığını savunan Tekgüzel, “Bu sendikaların herhangi bir yetkisi yok. Sağlık çalışanları bu promosyonu haklı olarak istiyor ancak bunun bir hesaplama formülü yok. İl Müdürlüğümüz bu işin üzerine fazlasıyla eğiliyor. Bankayla gerekli yazışmalar yapıldı. Sürecin en başından beri takipçisiyiz. Bakanlığın bu konuyu yakından takip etmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde mutlu sona erişebiliriz. Şunu da belirtmek istiyorum; sadece Hatay değil iki istisna dışında Türkiye’de il bazında bu süreç henüz tamamlanmış değil. Bu işin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi isteniyorsa biraz daha sabredilmelidir” diyerek sözlerini noktaladı

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER