Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağSamandağ’a 300 konteyner kazandırılıyor

Samandağ’a 300 konteyner kazandırılıyor

Kısa adı KONFEDERE olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu, kısa adı SEDEFED olan Sektörel Dernekler Federasyonu ve HABİTAT Derneği işbirliği ile Hatay’ın Samandağ ilçesine 300 konteyner kazandırılıyor.

 

 

TÜRKONFED, SEDEFED ile HABİTAT işbirliği ile deprem bölgesinde kalıcı konutlar yapılıncaya dek sürdürülebilir yaşam merkezleri kurmak üzere “Ortak İş Birliği Platformu” çatısı altında hayata geçirilen KASABA projesi, kamu, özel sektör, STK ve bireysel destekler ile büyüdü.

Hatay Samandağ’da toplam 1.500 kişi kapasiteli yaklaşık 300 konteynerin yer aldığı yaşam merkezi üç bölümden oluşuyor. Geçtiğimiz hafta sonunda Hatay’a gelen ve KASABA’yı ziyaret eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, yaklaşan kış mevsimi öncesinde bölgede yaşam koşullarının iyileştirilmesinin ve ekonomik hayatın canlandırılarak istihdam kaybının önüne geçilmesinin önemine dikkat çekti.
KASABA 1 TÜRKONFED’in kampanyası sonucunda üyelerinin bağışlarıyla kurulurken, KASABA 2 Ahbap Derneği iş birliği ve Philips Türkiye ana desteği, KASABA 3 ise Ahbap Derneği iş birliği ile Borusan Holding ana desteği ile inşa edildi. Barınma alanları bir evin tüm temel gereksinimlerini kapsayacak şekilde hazırlanan KASABA’larda ayrıca psikososyal destek, kütüphane, kodlama sınıfı, ahşap boyama atölyesi gibi alanlar da bulunuyor.

KASABA’yı ziyaret eden TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, yaklaşan kış mevsimi öncesinde bölgede yaşam koşullarının iyileştirilmesinin ve ekonomik hayatın canlandırılarak istihdam kaybının önüne geçilmesinin önemine dikkat çekti.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Ahbap Derneği Kurucusu ve Genel Başkanı Haluk Levent, TÜRKONFED Başkan Yardımcıları Öner Çelebi, Yiğit Savcı ve Oktay Mersin ile ÇUKUROVASİFED Başkanı Hüseyin Kış’ın yer aldığı heyet, KASABA sakinleriyle bir araya gelerek, taleplerini dinledi ve bölgedeki son durum hakkında bilgi aldı. Kasaba yaşam merkezleri ziyaretine UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve Hedefler İçin İş Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı İrem Oral Kayacık da katıldı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Türkiye’yi krizlere, afetlere, sosyo-ekonomik eşitsizlik yaratan tüm koşullara karşı dayanıklı hale getirmek için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem: İstihdam ve iş gücü kaybının önüne geçilmesine destek olduklarını söylerken, HABİTAT Genel başkanı Sezai Hazır da: Hatay’ın geleceği için kritik bir adım atıldığının altını çizerek, Konteyner kentlerin sadece acil ihtiyaçların giderilmesi için değil aynı zamanda Hatay’ın kalkınması ve depreme dayanıklı yapıların yaygınlaştırılması açısından da büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Hatay Samandağ’da 1.500 kişi kapasiteli yaklaşık 300 konteynerin yer aldığı yaşam merkezi üç bölümden oluşuyor. Ortak İş Birliği Platformu çatısı altında TÜRKONFED üyesi bağışçıların katkılarıyla kurulan KASABA 1’de barınma konteynerlerinin yanı sıra okul, psikososyal destek merkezi, kütüphane, çocuk parkı, çamaşırhane, güvenlik konteyneri, hidrofor, ortak banyo ve tuvalet bulunuyor.

Ahbap Derneği iş birliği ve Philips Türkiye ana desteği ile kurulan KASABA 2’de barınma ile birlikte kodlama sınıfı, çamaşırhane, kadın tekstil ve ahşap boyama atölyesi, çocuk parkı, kreş ve güvenlik konteyneri de yer alıyor. Ahbap Derneği iş birliği ile Borusan Holding ana desteği ile inşa edilen KASABA 3 çamaşırhane, güvenlik ve çocuk parkı ile barınma konteynerinden oluşuyor.

Bu arada KASABA 1’in kurulmasına destek veren kurum, kuruluş ve bireysel bağışçılar şöyle sıralandı:
Kurumlar: DEGİAD, DESİAD, ANTİKAD, DIŞYÖNDER, DİMES Gıda A.Ş., ER-BAKIR A.Ş., OMEGA Grup, Agro Care, Reengen Enerji, SOLVENTUM Danışmanlık.
Kişiler: Burak Pehlivan, Ramazan Kaya, Bülent Şahin, Şefika Günseli Ünlütürk, Esin Güral Argat, Ali Eroğlu.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER