Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaTatil SeyahatTatil Valizinizde Olmaması Gereken 6 Şey

Tatil Valizinizde Olmaması Gereken 6 Şey

Değerli okurlarımız;www.ankaragezginleri.com sitesinde yer alan “Tatil Valizinizde olmaması gereken 6 şey” haberini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Tatil, stresten uzaklaşıp kafa dinlemek için veya gittiğimiz lokasyonlarda gezilecek yerleri görmek için yapılan bir seyahattir aslında.Ama hepimiz, sanki bir defileye gider gibi yada sanki tatilimiz yıllarca sürecek ve biz ihtiyacımız olan şeylere hiç ulaşamayacakmışız gibi, yanımıza her şeyimizi almak isteriz.Oysa ki rahat yolculuk edebilmek ve gezebilmek için sadece ihtiyacımız olan malzemelerimizi yanımızda götürmeliyiz.

VALİZDE NELER OLMALI NELER OLMAMALI?

Bu yazımızda tatil valizimizde olmaması gereken şeyleri paylaşacağız sizlerle…


BANYO TEMİZLİK MALZEMELERİ

Tatil Valizinde Olmaması Gereken Şeyler


Günübirlik bir seyahat ise zaten şampuan,duş jeli,saç kremi gibi malzemelere ihtiyacınız yok.Konaklamalı seyahatler ise otellerde hepsine ulaşmak mümkün.Bazılarımız kendi şampuan vs gibi malzemelerini yanına almak ister.Olabilir gayet normal.Onlar içinde önerimiz bu malzemeleri küçük test şişelerinde yanlarına almaları.

BİGUDİ VE SAÇ MAŞASI

Tatil Valizinde Olmaması Gereken Şeyler

Hanımlar hiç gerek yok 🙂 Sizler, istinasız hepiniz doğal saçlarınızla da iyi görünüyorsunuz.Kış tatili ise bere, yaz tatili ise de şapka zaten işinizi görecektir.Boşuna ağırlık etmeyin.”Tatil akşamlarında katıldığımız yemekler veya özel etkinlikler ne olacak?” dediğinizi duyar gibiyiz.O konuda da otel kuaförlerinden veya odanızdaki fön makinenizden yararlanabilirsiniz:)


GEREĞİNDEN FAZLA KIYAFET VE AYAKKABI

Tatil Valizinde Olmaması Gereken Şeyler



Genel olarak tatil ve seyahatlerimizde rahat kıyafetleri , yürüyüşü fazla bir seyahat ise yumuşak yürüyüş ayakkabılarını tercih etmemizde fayda var.Yaz aylarında terletmeyecek kış aylarında ise soğuktan koruyacak kıyafetler almalıyız valizimize.Bir kural olarak olmasa da her güne bir kıyafet,ekstra gece etkınlıkleri için bir kıyafet ve 2 çift ayakkabıdan fazlasını taşımamalıyız fikrindeyiz.

DEĞERLİ EŞYA VE MÜCEVHER

Tatil Valizinde Olmaması Gereken Şeyler



Gezmeye,dinlenmeye,eğlenmeye ve yeni yerleri keşfetmeye gidiyoruz baylar bayanlar.Ne gerek var pahalı saatlere ,kemerlere,takılara.Boş verin bırakın onları evinizde.Tatil dönüşü takarsınız 🙂 Hem gerek yok hem de tatilde bir kayıp vakası veya hırsızlık sıkıntısıyla uğraşmayın….


FAZLA KİTAP VE ŞEHİR REHBERLERİ

 

Tatil Valizinde Olmaması Gereken Şeyler


Serin bir akşam üstünde denize karşı sehpada içeceğiniz ve elinizde severek okuduğunuz bir kitap.Ne güzel bir an değil mi?? Elbette hepimiz, hemen her durumda kitap okumayı severiz.Ancak tatil süremizi ve boş vakitlerimizi gözününe alarak valizimize koyacağımız kitap sayısını belirlemeliyiz.Fazla kitabı yük etmenin hiçbir anlamı yok.

Şehir rehberleri;artık iletişim çok ilerledi.Akıllı telefonlarımızdaki çeşitli uygulamalarla her şeye her bilgiye her haritaya ulaşabilecek durumdayız.Şöyle düşünün; seyahatten önce hiçbirimiz artık şehir rehberi kitapları bulup araştırma yapmıyoruz.İnternet nimetlerinden pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da faydalanmalıyız….

HAVLU BORNOZ

Tatil Valizinde Olmaması Gereken Şeyler

Belki de valiz hazırlarken en çok sıkıntı yaşanan malzemeler bunlardır.Hele ki yaz aylarındaki deniz tatillerinde.Gideceğiniz oteli biliyor ve güveniyorsanız aslında konu kolay.Belki kişi başı birer yüz havlusu yeterli olacaktır.Ama güvenmiyorsanız;düşünsenize 3 kişilik bir ailede herkese birer tane el,yüz,vücut havlusu ve bornoz götüreceğinizi.Ciddi bir yer kaplama ve ağırlık sorunu.Tabi kişisel hijyeni ilgilendiren bir konu olduğu için götürün yada şu kadar götürün demek pek doğru olmaz.İhtiyacı iyi belirleyip fazlasından kaçınmalıyız düşüncesindeyiz…

Kuş gibi hafif gidip, kuşlar gibi özgür ve mutlu döndüğünüz tatiller yaşamanız dileğiyle…

Ülkemizin bölge bölge tüm gezi rotalarına göz atmak isterseniz;Gezilecek Yerler

Yazının tamamı için;https://www.ankaragezginleri.com/tatil-valizinizde-olmamasi-gereken-6-sey/

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER