Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaArsuzTÖB-SEN'den Okul Müdürü Açıklaması

TÖB-SEN’den Okul Müdürü Açıklaması

Tüm Öğretmenleri Birliği Sendikası TÖB-SEN Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı, Okulu kendi evi gibi kullanan Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.G.’nin Görevden alınmasını istedi.

TÖB-Sen adına yaptığı Basın açıklamasında, “Yetkilileri göreve davet ediyoruz” diyen Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı yetkililere şöyle seslendi:

“Değerli basın emekçileri mevzuat gereği ve kamu ahlakı açısından Yöneticilerin astlarına hakkaniyet ve eşitlik içinde davranması ve yöneticilik yetkisini mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanması gerekir. Yöneticiler astlarına kanunlara aykırı emir veremez ve onlardan özel bir çıkar sağlayacak şekilde bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz. Aynı zamanda bir eğitim yöneticisi hakkaniyetli durmak zorunda olduğu gibi etik kurallarına uymak zorundadır.

Arsuz Konacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.G okulunun en üst katını daireye dönüştürmüş ve son iki yıl boyunca okulun üst katında ikamet etmiştir. Yani adı geçen müdür ikamet ettiği gibi okulun elektirik, su ve diğer hizmetlerini de kullanmaktadır.

Aynı okul müdürü okulun yanında kendisine ait olduğunu iddia ettiği bir arsaya sahiptir. Hatta söz konusu arazide dönem dönem gübreleme ,ağaç dikme gibi işleri 10 ve 11.sınıf öğrencilerine yaptırmaktadır.

TÖB SEN olarak eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunları gündeme getirmekten geri adım atmayacağımızı belirtir. Yetkilileri hakkaniyetli biçimde davranmaya ve bu konuda soruşturma başlatmalarına davet ediyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER