
Kısa adı ASO olan Akdeniz Sanat Oluşumu olarak, ‘ULUSLARARASI AKDENİZ KENTLERİ KÜLTÜR SANAT BULUŞMASI’nın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek.
İki yıl önce Mersin, Tarsus ve Antakya’da eş zamanlı kültür sanat etkinlikleriyle ulusal düzeyde yola çıkan ASO’ya bu yıl, Antalya, Osmaniye, İskenderun da katılarak zenginleştirildi. Antalya-Mersin-Adana-Tarsus-Osmaniye-İskenderun-Antakya’da eşzamanlı olarak 06-11 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlediğimiz programın İskenderun etkinliklerini sanatseverler AYNA İskenderun Kültür Sanat Derneği binasında izleyebilecek.
FESTİVAL PROGRAMI ŞÖYLE
-ASO’nun onur konuğu Ahmet Özer, 7 Kasım Çarşamba günü Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğimizde sanatseverlerle buluşacak.
Gar Sabunu atölyesi, Sokağımız Defne Kokuyor sloganıyla sanat kültür buluşmalarının 8 Kasım programında yeralacak. Aynı gün İzmir’den Selami Şimşek ve Coşkun Şimşekli söyleşi ve imza etkinliğinde konuğunuz olacaklar.
9 Kasım Cuma günü dernek lokalimizde Recep Yıldırım’ın Tammura adlı kitabından Matem Kraliçesi adlı öyküyü Seyfettin Babat sahneye koyacak, Özer Yüksel ve İzel Özdemir canlandıracak. İskenderunlu şair, çevirmen Faris Kuseyri ve Öykücü Mahir Ergün söyleşi için aramızda olacak.
Akdeniz Sanat Buluşmaları’nın İskenderun’daki son etkinliğini 10 Kasım Cumartesi günü konuklarımız Özbekistan’dan Haysiyet Rüstemova, Azerbaycan’dan Nevai Metin ile Naile Mirzayeva, Kazakistan’dan Ferugat Jabbarova kültürel dayanışmanın evrenselliğini tartışacaklar.
