Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayVekil Atay'dan Asgari Ücret Açıklaması

Vekil Atay’dan Asgari Ücret Açıklaması

8 bin 500 TL olarak açıklanan asgari ücrete ilişkin en sert eleştirilerden biri, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Hatay Milletvekili Barış Atay’dan geldi.

Cumhurbaşkanı / AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücret, sendikalar bazında da vatandaş cephesinde de genel bir memnuniyetsizlik yarattı. Bu konuda konuşan vatandaşlar, asgari ücretin 10 bin TL’nin altında olmaması gerektiğini savunurken, asgari ücretin enflasyon ve olası zamlar karşısında kısa bir süre içerisinde eriyeceğine inandıklarını dile getirdiler.

Belirlenen rakama en sert tepki veren isimlerden biri, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Hatay Milletvekili Barış Atay oldu.

Bu konudaki sosyal medya paylaşımında, “Emekçiyi ‘sırtındaki küfe’ diye tanımlayan ‘saraylı’, asgari ücret için 8500 lira uygun (!) görmüş” diyen Atay, “Kendilerine ve patronlara gelince enflasyonun gerçek oranı karşısında her türlü kolaylığı tanıyanlar, söz konusu işçinin emekçinin hakkı olunca kör, sağır dilsiz…” değerlendirmesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER