Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Şanverdi, Reyhanlı Barajı'nda Mağduriyet Olmadığını Düşünüyor

Vekil Şanverdi, Reyhanlı Barajı’nda Mağduriyet Olmadığını Düşünüyor

Hatay‘ın Reyhanlı ilçesinde tamamlanan Reyhanlı Barajı mağdurlarına rağmen AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirtiyor. Reyhanlı Barajı’na su verildiğini müjdeleyen Vekil Şanverdi, 15 Ocak’ta parsel dağıtımını gerçekleştireceklerini ve Reyhanlı Kaymakamlığı‘nın da evi olmayanlara kira bedeli ödeyeceğini bildirdi.

Vekil Şanverdi, Reyhanlı Barajı’nda Mağduriyet Olmadığını Düşünüyor

Reyhanlı Barajı mağdurları, en son elektrik isyanındaydı. Çadırların balçık alanlara kurulduğunu, konteynlerda elektrik ve su olmadığını kaydeden Reyhanlı Barajı mağdurları, yetkililerin elektriklerini kesmek için geldiğini ancak bir mağdurun kendini yakma girişimi ile bu durumun engellediğini belirtmişti.

Devlete Göre Müjde: Reyhanlı Barajı Su Tutmaya Başladı

Afrin Çayı’ndan Reyhanlı Barajı’na törenle su verilmeye başlandı. Bölge halkının 50 yıllık hayalinin gerçek olduğunu belirten Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, “Hatay’ın ve Reyhanlı’nın gurur projesini hayata geçirdik” ifadesinde bulundu ancak Reyhanlı Barajı mağdurlarına hala çözüm bulunamadı.

Reyhanlı Barajı’na ilk su bırakılması törenine Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Kaymakam Ali Candan, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Şadiye Yalçın, DSİ Hatay Şube Müdürü Mehmet Ekinci, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu ve mahalle muhtarları katıldı.

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi,”Bu gün mutlu bir gündeyiz. 50 yıllık hayalimizi gerçekleştirdik. Hatay’ın ve Reyhanlı’nın gurur projesini hayata geçirdik. Afrin Çayı’ndan gelen suyu Reyhanlı Barajı’na veriyoruz, hayırlı olsun” dedi.

Vekil Şanverdi: “Reyhanlı Barajı için Kimseyi Mağdur Etmeyeceğiz” Diyor Ama…

Vekil Şanverdi, Afrin Çayı’ndan gelen suyun Reyhanlı Barajı’na verilen su ile bölgede 600 bin dekar arazinin sulanacağını, 200 bin dekar arazinin de taşkınlardan korunacağını belirtti.

Geçen yıl Hatay Havalimanı’nın çevresinin sularla kaplandığını ve Amik Ovası’nın sıkıntılı günler yaşadığını hatırlayan Şanverdi, “Reyhanlı Barajı bu taşkınları önleyecek. Bundan sonra da bu sorunları en aza indirmek için mücadelemiz devam edecek. Ayrıca baraj alanı çevresinde bulunan Mehmetbeyli Mahallesi sakinlerimizi mağdur etmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Reyhanlı Belediyesi olarak 15 Ocak’ta parsel dağıtımını gerçekleştirecek ve Reyhanlı Kaymakamlığımız da evi olmayanlara kira bedeli ödeyecek. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Reyhanlı Barajı, Amik Ovası’nın Susuzluğuna Engel Olacak

DSİ Hatay Şube Müdür Mehmet Ekinci, “Barajın kendi su kaynağı yoktur. Afrin Çayı’ndan gelen suyu veriyoruz. Baraj, bundan sonra yazın Amik Ovası’nın susuzluğuna çare olacak, kışın ise taşkınların önüne geçmiş olacak. Toplanan su ile birlikte aynı zamanda Türkiye’nin en büyük regülatörü de yapılıyor. Toplam 26 kapaktan oluşuyor. Türkiye’nin en büyük iletim kanalını da yapıyoruz. Saniyede 1534 ton suyu Afrin Çayı’ndan alacak ve baraj sahasına aktarmış olacak. Regülatör de otomasyon siteme sahip olup 20 milyon metreküp su temin edecek.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER