Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberYazar Nafile’den “Yaşayan Değerlerimiz” Sabri Tazeaslan’a Ziyaret

Yazar Nafile’den “Yaşayan Değerlerimiz” Sabri Tazeaslan’a Ziyaret

Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile’nin organize ettiği “Yaşayan Değerlerimiz” etkinliği kapsamında 40 yılını eğitime adamış, eğitim emekçisi Sabri Tazeaslan ziyaret edildi.

Yazar Nafile’den “Yaşayan Değerlerimiz” Sabri Tazeaslan’a Ziyaret

Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen ziyarete Hatay’da yaşayan bir grup sanatçı, edebiyatçı, sanat ve edebiyata gönül vermiş topluluk, .Araştırmacı yazar Mehmet Tekin, Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile ve eşi, İLESAM Hatay İl Temsilcisi M. Adil Çetin, Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şube Başkanı Süleyman Nayman, Antakya Gönüllüleri Derneği Başkanı Mustafa Özal, Defne Dursunlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Edip Nurlu, Hatay’ın kıdemli, bilge vatandaş ödüllü eski eczacılarımızdan Ömer Bayraktar, Heykeltıraş ve mozaik sanatçısı Ahmet Bostancı, yazar Usulet Güner, Ahmet Güner, Mehmet Ali Akyüz, Nurettin Bellur, Aziz Büyükaşık, Zeynep Akar, Nevra Çağlayan, Nuray Bulgurcu Beşerikli, Azime Yılmaz Kayman, Fatma Özyurt ve müzik eğitimcisi Merih Nafile katıldı.

“Yaşayan Değerimiz” Ziyaretleri İlk Ne Zaman Yapıldı? Kime Yapıldı?

Ülke genelinde olumlu tepkiler alan “Yaşayan Değerlerimiz” ziyaretleri ilk olarak 1 Şubat 2016 tarihinde yine eğitimci Yusuf Gür’e yapıldı.

Yazar Nafile’den “Yaşayan Değerlerimiz” Sabri Tazeaslan’a Ziyaret

Geleneksel hale getirilen ziyaretler, Memlekete kalıcı ve büyük hizmetler veren şair, yazar, eğitimci, sanatçı, devlet insanı vb. tüm güzel değerleri yaşarken onurlandırmak amacıyla yapılıyor.

Geleneği devam ettiren yazarlar arasında Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile de yer aldı.

Nebih Nafile’den Öğretmeni Sabri Tazeaslan’a “Değer” Ziyareti

Açılış konuşmasını yapan Şair Nebih Nafile“Her zaman için öğrencileri ve okulu ilklerindendir. Bu kez, benim için özel bir yeri olan bir değerimizi ziyaret ediyoruz. Vatan sevgisini, doğruluğu-dürüstlüğü, alın teriyle kazanmayı, öğrencisini sevmeyi kendisinden öğrendiğim, öğretmenlik mesleğime ilk ışığı yakan, atölye tezgahlarında birlikte emek verdiğimiz, Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Müdürü kıymetli öğretmenim Sabri Tazeaslan’a bizleri kabul ettiği için huzurunuzda kendisine teşekkür ediyor ve saygıyla önünde eğiliyorum. Uzun süre Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde müdürüm olarak birlikte çalıştığım, hayatın her alanında öğretenim olan, 40 yılı aşan eğitim emekçisi Sabri Tazeaslan öğretmenimden öğrendiklerimi saymakla bitiremem. Çok heyecanlı olduğumu ifade etmek isterim. Bana ve arkadaşlarıma sınıfta ders olarak not tutturduğu defterlerimi öğretmenlik mesleğimde kaynak olarak kullanıyorum. Bu denli titiz ve verimlidir. Kara tahtayı öyle güzel kullanırdı ki, ders sonunda silmeye kıyamazdık. Emeği, paylaşmayı, dürüstlüğü ve devletin malzemesini korumayı her fırsatta öğretti. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır, ellerinden öpüyorum.” sözlerinde bulundu.

Yaşayan Değerimiz Sabri Tazeaslan Kimdir?

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sabri Tazeaslan, onur duyduğunu belirtti.

Tazeaslan, “Başta, öğrencim, meslektaşım sevgili Nebih’eve kentimizin güzel değerleri olan sizlere teşekkür ediyorum. Çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Kırk yıl eğitime hizmet etmekten mutluluk duydum. Şimdiki adıyla Hatay Erol BilecikMesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 34 yıl boyunca bölüm şefliği, müdür yardımcısı ve okul müdürü olarak öğrencilerim ve öğretmenlerimle birlikte çalışmak tarifi zor bir mutluluktu.

Yazar Nafile’den “Yaşayan Değerlerimiz” Sabri Tazeaslan’a Ziyaret

9 Eylül 1958 tarihinde Antakya’da doğdum. İlk ve Ortaöğretimimi Antakya’da tamamladıktan sonra 1976-1977 yılında Antakya’da bulunan Çukurova Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulu İnşaat bölümünde okudum. 1977 yılında, şimdiki adı Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi olan Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu’na geçiş yaparak 1981 yılında buradan mezun oldum.1981 yılında Balıkesir İli Ayvalık İlçesi Endüstri Meslek Lisesine Ağaç İşleri Bölümü Öğretmeni olarak atandım. Ayvalık Endüstri Meslek Lisesinde 1981-1984 yılları arasında çalıştım. 1984 yılı Temmuz ayında mezun olduğum Hatay Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine Öğretmen olarak atandım. 1985 yılında Atölye şefliği, 1990 yılında Bölüm şefliği görevine getirildim.1994 yılında Hatay Endüstri Meslek Lisesi Müdür Baş Yardımcılığı görevine başladım.2005 Yılında okul müdürünün emekli olması üzerine müdürlük görevine başladım. 2005-2018 yılları arasında bu okulda müdürlük görevini sürdürdüm. Kentimizin yazarı, sanatçısı ile bir arada olmaktan dolayı mutluluğumu bir kez daha ifade etmek isterim.”

Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi Müdürü Keser’e Ziyaret

İdareciliği sırasında birçok Avrupa Birliği projelerini okul olarak başarıyla yürüten, Hatay Erol Bilecik Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak 2010-2011-2012 Yılarında Millî Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu tüm okul ve kurumlar arasında Toplam Kalite Yönetiminde İl birincilikleri, 2012 yılında Türkiye üçüncülüğü ödüllerini kazanan eğitim emekçisi Sabri Tazeaslan,bu okuldaki müdürlük süresini doldurduğundan 2018 yılında Antakya Nedime Keser Halk Eğitimi Merkezine Müdür olarak atandı. Halen Halk Eğitimi Merkezinde Müdür olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Ziyarete katılan yazarlar etkinlik sonunda kitaplarını hediye etti ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER