Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelAÇIK BİR PROVAKASYON

AÇIK BİR PROVAKASYON


Hatay Eğitim Sen Yürütme Kurulu, bir açıklama yaparak, geçtiğimiz Pazar günü Reyhanlı ilçesinde yaşanan cenaze töreni sırasındaki gerginliğin açık bir provokasyon olduğunu savundu. Hatay Eğitim Sen Yürütme Kurulu açıklaması şöyle:
“2014’te terör örgütü İŞİD’ e biat eden ve daha sonra cihatçı terör örgütü Ceyş’ül İzze’nin sözde komutanı olan Abdülbasit el Saruti için Reyhanlı Tevhid Cami’nde düzenlenen kitlesel cenaze töreni, halkımıza yönelik açık bir provokasyondur. Asırlardır Hatay topraklarında hiç bir ayrım yapmadan, kardeşçe ve barış içinde yaşayan halkımızı bu tip provokasyonlara karşı dikkatli ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz.
‘Alevilerin kökünü kazıyacağız’ şeklinde nefret söylemleri olan terör örgütü üyesinin cenazesinin konvoylar eşliğinde şova dönüştürülmesine karşı, yetkilileri daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz.
Hatay Eğitim Sen Şubesi olarak, bizler, dün olduğu gibi bugün de halkımızın bir arada huzur ve barış içinde yaşaması için üzerimize düşen görevi yapacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER