Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelADD YEMEĞİNE SİYASİ PARTİLER BULUŞTU.

ADD YEMEĞİNE SİYASİ PARTİLER BULUŞTU.

ADD Karaağaç Şubesi tarafından düzenlenen dayanışma yemeği LionKing Apart Oteli salonunda gerçekleşti.

Dayanışma Yemeğine, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, Taşeron İşçileri Derneği Çukurova Bölge Başkanı Sadık Karakaş, İyi Parti İlçe Başkanı Kudret Dönmez, CHP Arsuz ilçe Başkanı Faik Çekin, Egitim-Sen, ADD İskenderun, Arsuz, Payas, Dörtyol, Osmaniye yöneticileri, muhtarlar, Yörük Sanayici Derneği ve çok sayıda aydın insan katılarak destek verdiler.

Dayanışma yemeğinde Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha ve ADD Karaağaç Şube Başkanı Kemal İşkarak birer konuşma yaptılar.

ADD Yemeğinde konuşma yapan Arsuz Belediye Başkanı, Nazım Çulha:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize en büyük hediyesi Türkiye Cumhuriyetidir. Onun düşüncelerini yaymak, onun ilkelerine bağlı kalarak yaşamak, bu anlamda ADD derneklerinin çaba ve emekleri vardır. Ülkemizin her yerinde bulunan ADD şubelerine bu çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor, ayrıca bu yemeği düzenleyen Karaağaç şube başkanına başarılarından ötürü kutluyorum.

Bize emanet edilen Cumhuriyet kazanımları ve değerleri hızla törpülenmektedir. Gerek demokratik, anlamda, gerek hukuk anlamında gerekse, insan hakları anlamında ülkemizde ciddi bir erozyon yaşanmaktadır. Ulu Önderin bize emanet ettiği Cumhuriyeti korumak, biz aydın insanlara kalmıştır, biz aydın insanların bir araya gelerek, bu mücadeleyi vermeleri gerekmektedir. Cumhuriyet kazanımları gittikçe yok olmaktadır. Cumhuriyet döneminde kurulan fabrikalarımız, iş alanlarımız bir, bir kaybolmaktadır. Gerek ekonomik, gerek istihdam anlamında yaşanan sıkıntılara baktığımızda bunun açık örneklerini görmekteyiz. Bizler tekrar, parlamenter sisteme dönüş anlamında buruda bulunan ve bulunmayan  Cumhuriyet güçleri ortak mücadele sergilemek zorundadır. Bazı şahsı hesaplar adına birbirimize vurmaktayız. Biz hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Bizim hepimizin hedefi Cumhuriyet, demokrasi ve hukuk ilkelerini savunmaktır. Dolaysıyla birbirimizin rakibi değiliz. Dayanışma yemeğini düzenleyen Karaağaç ADD şubesine teşekkür ediyorum.”dedi

Yemekte bir konuşma yapan Karaağaç Şube Başkanı Kemal İşkarak:

“Öncelikle Karaağaç ADD şubesinin yemeğine katıldığınız için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Ekonomiden, eğitime, sağlık gibi alanlarda bir çöküş yaşamaktayız. 16 Yıllık AKP hükümeti döneminde bütün ibreler kırmızıya dönmüş durumdadır. 16 Yıllık bu süreçte ülkenin bütün kaynakları talan edilmiş, imara açılmamış orman arazisi ve sit alanı bırakılmamıştır. Eğitime saldırılarla; Laik, bilimsel eğitimin yerine dinci, gerici eğitim ihya edilmiştir. Özelleştirme politikalarıyla tüm kamu kurumları, fabrikalar haraç, mezat satılmıştır. Üretim ekonomisinden tamamen tüketim ekonomisine geçilmiştir. Ülke büyük ir krizin içine düşmüş ve tarım ülkesi olmamıza rağmen buğdayı ithal eder duruma geldik. İktidar her ne kadar kriz yok dese de kriz bütün halkı vurmuştur. Krizin faturası her zaman olduğu gibi yine emekçilere kesilmektedir. Krizin nedeni emekçiler gösterilmiş, saray sakinleri yine zenginlik içinde yaşamaya devam ediyor, emekçiler ise kemer sıkmaya davet edilmektedir. Her şeye rağmen bu tabloyu tersine çevirmek mümkündür. Bunun için yan, yana gelmek, birbirimizi ötekileştirmeden, dayanışma içinde Mustafa Kemal’in ilkeleri ışığında korkusuzca mücadele etmektir. Her ne kadar itibarsızlaştırılmak istenen Cumhuriyeti biz önümüzdeki haftayı Cumhuriyet Bayramı ilan ediyor, Mustafa Kemalin askerler olarak kutlayacağız.” dedi

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER