Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelATSO HESOB Başbakanlığa Mektup Gönderdi

ATSO HESOB Başbakanlığa Mektup Gönderdi

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ile Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, hükümetin Hatay’ın 6 ilçesine tanıdığı kolaylıkları il geneline yayması için Başbakanlığa bir mektup gönderdi. Gönderilen mektupta, Kilis il geneline tanınan ayrıcalıkların Hatay il genelini de kapsaması istendi.

Başbakanlığa gönderilen mektupta esnafın Suriye savaşından olumsuz etkilendiğine vurgu yapılırken, Hatay genelindeki tüm esnafın bu kolaylıklardan yararlanması istenerek şöyle denildi:

“Suriye’de yaşanan iç savaş ile birlikte sınırımızda devletimizi tehdit eden terör örgütlerinin yuvalanması sonucu, devletimizin bekası ve halkımızın güvenliği için başlatılan Uluslararası Hukuk ve Meşru Müdafaa ilkesine uygun olan Zeytindalı Harekatının öncelikle devletimizin ve milletimizin hayrına yönelik başarıyla sonuçlanmasını Yüce Allah’tan diliyoruz. Bölgemizde yaşanan Suriye iç savaşı ve terör örgütlerinin saldırıları halkımızı asla yıldıramamış, devletimize olan bağlılığı daha da arttırdığını belirtmek isteriz. Yaşanan terör olayları nedeniyle terör olaylarından zarar gören esnafımızı rahatlatmaya yönelik olarak Bakanlar Kurulumuz tarafından Hatay ve Kilis illerinde faaliyet göstermekte olan tarımsal üreticiler ile esnaf ve sanatkarların hazine faiz destekli kredi ödemelerinin 20.01.2018-30.04.2018 tarihleri arasında faizsiz olarak bir yıl süre ile ertelenmesi kararı Kilis ilinin tamamı için 31 Aralık 2017 öncesindeki vergi borçları ve sosyal güvenlik prim borçları 31 Aralık 2018 tarihine kadar erteleme kararı alınmıştır. Hatay ilimizin Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde ikamet eden sigortalılar ve işverenlerinin de Ocak içi ayına denk gelen kurum alacaklarının 28 Şubat 2018’e kadar ertelenmesine ve hem vergi hem sigorta primlerinin 6 ay süreyle tamamının ertelenmesine karar verilmiştir. Bölgemizde zor durumda kalan esnaf ve tacirimize yönelik desteklerinden dolayı esnaf ve tacirlerimiz adına hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hükümetimizce verilen desteğin Suriye’deki iç savaş nedeniyle yıllardır sıkıntı yaşayan itimizdeki tüm ilçelerde faaliyet gösteren bütün esnaf ve tacirlerimizi kapsayacak bir destek kararı alınması yönünde çalışma başlatılmasını esnaf ve tacirlerimiz adına saygıyla arz ederiz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER