Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimHataylı Uluslararası Bilim İnsanı

Hataylı Uluslararası Bilim İnsanı

1973 yılında Samandağ’ın Mağaracık Köyü’nde 12 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya gelen hemşerimiz Profesör Doktor Suad Sakallı Gümüş, davranış bozuklukları olan çocukların eğitimi konusunda bütün Amerika’da kabul edilen bir otorite oldu.

İndiana Eyaleti’nin Terre Haute şehrine Saint Mary of the Woods üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Gümüş, Ulusal ve uluslararası AB destekli projeler gerçekleştirme konusunda tam bir uzman.

Suad Sakallı Gümüş Kimdir?

Mağaracık İlkokulu, Samandağ Ortaokulu ve Samandağ Lisesini bitirdikten sonra, Trakya Üniversitesi Çanakkale Eğitim Fakültesini kazandı.
1995 yılında Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi’nden sınıf öğretmeni olarak mezun oldu ve aynı yıl Karaman’ın Yeşildere ilçesine öğretmen olarak atandı. 1995-1996 eğitim yılında katıldığı Özel Eğitim Öğretmeni yetiştirme sertifika programını tamamlayıp Özel Eğitim Öğretmeni oldu ve Karaman Merkeze, Mumine Hatun İlköğretim Okuluna atandı. Daha sonra evlenip memleketi olan Samandağı’na döndü. Önce Tekebaşı İlkokulu’nda sonra da Samandağ Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. 1998-1999 Eğitim yılında Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu Yüksek Öğretime Eleman Yetiştirme Bursluluk sınavını kazandı. Ve bakanlığın sağladığı burs ile 2000-2008 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde İndiana Üniversitesi’nde Master ve Doktorasını Özel Eğitim alanında yaptı. 2003-2008 yılları arasında İndiana Üniversitesi’nde öğretim görevliliği ve Öğretim üyesi olarak çalıştı. 2008 yılı sonbahar döneminde Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent Doktor olarak görev yapmak üzere yurda döndü. 8 yıl MKÜ’de çalışıp doçentliğe yükseldi. Türkiye’de çalıştığı süre içinde 6 yıl boyunca Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı Ulusal Ajansı için dış uzman olarak çalıştı.

2016 yılında Amerika Bİrleşik Devletlerinde North Carolina Eyaleti Appalachian State Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak döndü. 2017-2018 yılında Florida’nın Orlando şehrinin Osceola Scool District içinde görev yaptı. Hâlihazırda İndiana Eyaleti’nin Terre Haute şehrine Saint Mary of the Woods üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Hizmet verdiği yıllar içinde birçok uluslararası bilimsel konferans sunusu, ulusallar arası bilimsel dergilerde yayın, kitap bölümleri yazımı ve ulusal-uluslararası AB destekli projeler gerçekleştirdi…

2016 yılında Amerika Birleşik devletlerine North Carolina Eyaleti Appalachian State Universitesine Adjunct professor olarak dondu. Aynı üniversitede okuma-yazma öğretimi üzerinde ihtisaslaştı. 2017-2018 yıllarında Florida’nın Orlando şehrinin Osceola School District için de danışmanlık yaptı ve Davranış bozuklukları olan çocukların eğitimi üzerine çalıştı. Şu anda Indiana Eyaletinin Terre Haute Şehrinde Saint Mary Of The Worlds Üniversitesinde Assoc. Profesör olarak görev yapmaktadır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER