Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Kadına yönelik şiddet sistematiktir"

“Kadına yönelik şiddet sistematiktir”

SES Hatay Şube Eş Başkanı Meryem Avcı, kadın cinayetlerine sessiz kalmayacaklarını ileri sürdü.
Avcı, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi:
“2019 sabahına Antakya’da bir kadının çöp konteynırına bırakılmış cinayet haberi ile uyandık. Daha sonra Ukrayna’da tıp okuyan iki genç kadın Buket Yıldız ve Zeynep Hüsnübey evlerinde ölü bulundu. En son olarak Reyhanlı’da dere yatağında bulunan kadın bedeni ile yılın ilk 10 günü içinde kentimizde öldürülen kadınların sayısı 3 üçe ulaştı. 9 Ocak günü ise İzmir’de trans kadın Hande Şeker bir polis memuru tarafından öldürüldü. Artan bu cinayetler kadına yönelik şiddetin münferit değil, sistematik olduğunu gözler önüne sermektedir. Erkek egemen zihniyet tüm kurumlarıyla kadını kontrol ve gözetim altında tutuyorsa; her gün sistemin bir temsilcisi veya devletin bir sesi çıkıp ulu orta kadının ne yapması ve nasıl davranması gerektiği konusunda ahkâm kesiyor, yetkili ağızlar “kadın haklarını insan haklarından saymıyorsa, kadınları katleden erkekler mahkemelerde erkek yargı eliyle adeta ödüllendiriliyorsa kadına yönelik şiddet münferit değil sistematiktir.
Erkek egemen iktidara sesleniyoruz; kadının bedeni ve emeği üzerine kurmaya çalıştığınız tahakküme boyun eğmiyoruz. Bizi hapsetmeye çalıştığınız cendereyi yerle bir edebilecek güçteyiz. Bu zihniyeti değiştirmek, kadına yönelik şiddeti durdurmak ve yetkililerin bu konuda gereğini yapmasını sağlamak konusunda kararlıyız ve size rağmen varız. Eril tahakkümün oyunlarını bozarak, tüm gücümüz ve inancımızla mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bir kadının daha eksilmesine tahammülümüz yok.
Buradan tüm kadınlara çağrımız şudur. Kadına yönelik şiddeti önlemenin yolu, kendi gücümüze inanmak ve onu dayanışmayla büyütmektir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER