Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“O KİRLİ ELLERİNİZİ, ÇOCUKLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN!”

“O KİRLİ ELLERİNİZİ, ÇOCUKLARIN ÜZERİNDEN ÇEKİN!”

İstanbul Küçükçekmece’deki çocuk cinsel istismarına tepki gösteren İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Makbule Kılınç “Artık yeter o kirli ellerinizi, o kokuşmuş dillerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin” dedi.

Eğitim sen İskenderun Şubesinde düzenledikleri toplantıda basın açıklaması yapan İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Makbule Kılınç İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuk uğradığı cinsel istismar sonrası hastaneye kaldırıldığını belirterek “Çocuğumuz hastanede durumu iyi. Ancak faillerin yargılanması yetmez. İstismarı meşrulaştıran her türlü gerici propaganda cezalandırılmadıkça, ‘6 yaşında çocuk evlenebilir’ vaazları verenler susturulmadıkça, tayt giyen kız çocuklarını hedef haline getirenler yargılanmadıkça, ‘bir babanın öz kızından tahrik olabileceği’ fetvaları veren gerici söylemler bitirilmeden, futbol oynayan kız çocuklarını tahkir eden yayınlar susturulmadıkça, bir kereden birşey olmaz anlayışıyla mücadele edilmedikçe, gerçek suçlular aramızda dolaşmaya devam edecek” diye konuştu.

Çocukların özgürce yaşadıkları bir gelecek için faillerin de, suçluların da peşini bırakmayacaklarının altını çizdiği açıklamasına Kılınç şöyle devam etti: “İki elimiz yakanızdadır. Bir mağduriyet başka mağduriyet yaratmamalı hedef şaşırtılarak gerçek olmayan haberlerin yayılması ırkçılığı körüklemektedir. Suriyeliler yaptı söylemleri hiç bir resmi kurumda açıklama olmamasına rağmen bunun hızlıca yayılmasının hiç bir faydası yoktur. Hemen her şey kamuoyunun önüne saçılarak ve her şeyi biranda konuşularak ifade edilmez. Çocuğun yaşantısı önemlidir en önemli olan şey o küçücük çocuğun kimliğini kişiliğini kalbini ruhunu korumaktır, incitmemektir öncelikle herkesin buna saygı göstermelidir. başta basın olmak üzere herkes buna dikkat etmelidir. çocuğun resimleri asla paylaşılmamalıdır…”

TBMM daimi çocuk hakları komisyonu biran önce kurulması gerektiğini sözlerine ekleyen Kılınç “Çocuk hakları bakanlığı gelinen aşamada acilen ele alınmalıdır. Cezalarda artırım olması bu suçları engellemiyor. Cezaların arttırılması caydırıcı değil. Çocuğun sesini duymalı duyurmalıyız. Olanların üstünü kapatmadan herkesin çocuklara kulak kabartmalıdırlar. Çocuklara bunların yapılmasının önüne geçmek için çaba sarf etmeliyiz. Bu olay ne ilk nede son ama bizler olmaması için mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER