Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSamandağ’da genclerin “İstismar” tepkisi

Samandağ’da genclerin “İstismar” tepkisi

Kendilerini Samandağ Gençliği olarak adlandıran bir grup, geçtiğimiz hafta sonunda ellerinde pankartlarla alanlara indi, İstismarlara yönelik protesto gerçekleştirdi.
İlçede, Abdullah Cömert alanında bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Fatma Tanış, kadınların, çocukların her gün şiddete tacize tecavüze uğradığı, öldürüldüğü bir coğrafyada yaşadığımıza vurgu yaptı ve şunları dile getirdi: “Babası, sevgilisi, patronu, eski kocası tarafından öldürülen; okulda, evde, iş yerlerinde, toplu taşıma araçlarında tacize tecavüze uğrayan, şiddete maruz kalan ve öldürülen kadınların, çocukların sayısı gün geçtikçe artmakta.
Çocuk istismar vakaları son 10 yılda 300 bini geçti. Samsun’un Vezirköprü İlçesinde 7 Mayıs’ta kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin bebeğin cansız bedenini ormancılar buldu. Ecrin’in önce ayakkabıları sonra da o minik bedeninin parçaları bulundu. 31 Mayıs Cuma günü bulunan 1,5 yaşındaki Ecrin olayının baş şüphelisi üvey amcasıdır. Bu olay her gün açığa çıkan ve çıkmayan yüzlerce istismar olayının bir parçasıdır. Ecrin yürekleri yasa boğan, vicdanlara insan olmayı sorgulatan bir ölümün en acı kayıplarından biridir. İstismarların yüzde 66’sı akraba, komşu gibi tanıdık kişiler tarafından yapılıyor. Ve tecavüzcülerin yüzde 5’te 1’i ortaya çıkarken, yüzde 95’i gizli kalıyor adliyelerdeki her dört tecavüz vakasından biri çocuklarla ilgili.
Peki siz her gün tecavüz olaylarının yaşandığı, çocuklara bebeklere kadar eli uzanan bu kirlenmiş zihniyetin içinde sessiz kalmakta, bir şey yapamamaktan utanç duymuyor musunuz? Gerçekte vicdanınız rahat mı yoksa bir şey yapmak için sıranın size, çocuklarınıza gelmesini mi bekliyorsunuz? Ülkemizde 181 binin üzerinde çocuk gelin var. Dini nikahlar nedeniyle gerçek sayı bunun çok üzerinde. Biz çocukların tecavüze uğramasına, tecavüzcülerle evlendirilmenin meşrulaştırılmasına ve yasalaştırılmasına karşı sokaklardayız. Ve sokaklarda olmaya devam edeceğiz.
Bizler bir arada olduğumuzda daha güçlü olduğumuzu biliyoruz. Çocuk susar ever fakat biz susmayız, susmayacağız. İstanbul’da metrobüste tacize uğrayan kadının iradesini kuşanacağız ve bağıracağız;
12 yaşındaki çocukların kendilerine tecavüz eden kişi ile evlendirilmesini yasa önergesi olarak sunanların karşısında duracağız. Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarları devlet ve kurumlarınca giderek daha fazla meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Hiçbir çocuk, kadın çocuk tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlanamaz. Tecavüz insanlık suçudur, meşrulaştırılamaz.
Taciz, tecavüz vakarlının bitmek bilmediği, 3 yaşında çocuğun tecavüze uğrayarak yaşamını yitirdiği, 12 yaşında çocukların zorla evlendirildiği, bir babanın öz kızına şehvet duymasının normal sayıldığı bu düzende herkesi sokakta meydanda, tecavüzlere karşı mücadele etmeye davet ediyoruz. Öldürülen tüm kadınlar ve çocuklar için Özgecanlar, Canseller, Şuleler için Ecrinler için bir olalım. Birlikte mücadeleyi büyütelim. Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek!” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER