Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelŞehit ve Gazi Yakınları Yemekte Buluştu

Şehit ve Gazi Yakınları Yemekte Buluştu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısyla şehit aileleri ve kahraman gazilerimizi onurlandırmak ve onlara duyduğumuz minnet duygularımızı ifade edebilmek adına yemek programı düzenlendi.

Yemek programına Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ömer Bolar, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı da katıldı.

Yemek programında ilk olarak İl Müftü Vekili Cafer Erol tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve ülkemizin birlik ve beraberliği için dualar edildi.

Ardından konuşma yapan Vali Ata ” Aziz şehitlerimizin ve değerli gazilerimizin kıymetli aileleri, Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyor, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu ifade ediyor ve hepinize hoş geldiniz diyorum.Sizler, vatanımızı, milletimizi, kutsal değerlerimizi korumak uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizin ve yine bu uğurda can verme azmindeki gazilerimizin yakınları olarak bizim en kıymetli misafirlerimizsiniz. Sizler, bizlere şehitlerimizin emanetisiniz. Emanet bizde kutsaldır. Bizim için çok değerlisiniz. Bizler şehitlerimiz sayesinde bu topraklar üzerinde özgürce yaşıyoruz. Bu gerçeği çok iyi bilen aziz milletimiz de daima şehitlerine, gazilerine ve ailelerine sahip çıkmış, onları baş tacı etmiştir. Bu vesileyle devlet olarak da tüm imkânlarımızla her zaman yanınızda olduğumuzu bir kere daha belirtmek isterim.

Çanakkale zaferini gururla andığımız şu günlerde askerimiz, aynı ruhla Afrin’de Zeytindalı Harekatını gerçekleştirmektedir. Çanakkale’de, düşmanlarının bile takdirini kazanan mertliği, cesareti ve inancıyla büyük bir destan yazan Mehmetçiğin torunları, bugün de Afrin’de canı pahasına sivilleri koruyarak başarıyla yürüttüğü operasyonla tüm dünyaya örnek olmaktadır. Bu vesileyle, tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ölümü göze alarak gazi olan kardeşlerimize de şifa diliyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Muhterem ailelerine de sabırlar diliyorum. Soframızı teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyor ve hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER