Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSuriye halklarının kardeşliği

Suriye halklarının kardeşliği


Rusya’nın Soçi şehrinde düzenlenen ‘valday’ düşünce forumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Viadimir Putin, “Suriye Halkları Kongresi” oluşturulması gerektiğini söyledi. Peki, bu kongrenin toplanması nasıl sağlanacak?
Kanımca Suriye’de çatışmasızlık bölgelerini kuran ve silahların susmasını sağlayan garantör ülkeler buruda da birinci rolde olmalıdır. Ayrıca garantör ülkelere yine bölgedeki Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkeler de katılırsa bu kongre çok daha verimli hale gelebilir.
Öncelikle Suriye Halkları, aralarındaki mezhep kavgalarını aşmalıdır. Suriye’de yaşayan tüm halkların temsil edileceği bu kongre Suriye’nin yeni anayasasının temelini oluşturmalıdır.
Kongre toplanabilirse Suriye’nin siyasi olarak yeniden yapılanmasında önemli mesafe alınmış olunabilir. Çünkü Suriye’de DEAŞ’a karşı mücadele veren tüm ilgili tarafların sayesinde krizin silahlı aşamasını bitirilmesinin final çizgisine gelinmiştir. Yeni yıla kadar krizin silahlı aşamasına nokta konulabilecek gibi duruyor. Ardından yine dünya topluluğuna önemli görev ve vazifeler düşüyor. Suriye’de yaşayan halklar da Suriye krizinin silahlı aşamasının bitirilmesine ve barış tesisine katkı sağlamalıdır. Özellikle de Suriye’de yaşayan Araplar, Kürtler ve Türkler, hep birlikte, bir arada barış içinde ve kardeşçesine yaşayabilme cesaretini ve örneğini gösterebilmelidir.

DOSTLUK VE KARDEŞLİK

Kardeş, dost olmayabilir ama dost, her zaman kardeştir. Suriye’de, uzun yıllardır birlikte ve bir arada yaşayan Arap, Kürt ve Türk halkları dost olmasalar da kardeştirler. Bugüne kadar iyi günde de kötü günde de birbirlerini hiç bırakmayan Suriye halkları, artık kardeşlikten de öte, dost da olabilmeyi başarmaya mecburdur. Aksi tekdirde, Ortadoğu’da Suriye adında bir vatan toprağı kalmayacaktır. Suriye topraklarının bölünmesine ve dağılmasına hiçbir halkın rıza gösterebileceğine inanmak istemiyorum.
Suriye Halkları Kongresi eğer toplanabilirse, bu terörizme karşı kazanılmış bir zafer olacaktır. Bu tarihi zafere tüm Suriye halkları, mezhep kavgalarını aşarak katkı sunmalıdır. Garantör ülkeler de, Suriye’yi tüm sınırlarıyla birlikte tüm tehditlere karşı koruyacaklarının sözünü vermelidir.
Dolayısıyla da Suriye’de tüm sivillerin can ve mal güvenliği eksiksiz sağlanmalıdır. Suriye haklarının, eşitlik içerisinde anayasal hakları ve gelecekleri güvence altına alınmalıdır. Suriye’deki kardeş halklar dost da olabilmelidir.

TÜKİYE İYİ OLACAK!

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener ve arkadaşlarının yeni patisi 25 Ekim 2017 Çarşmba günü resmen kurulmuştur. Kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na bizzat Akşener’in verdiği partinin adı “İyi Parti”, amblemi ise ‘Güneş’ olarak belirlenmiştir. Türkiye’ye ve Türk Milleti’ne hayırlı olsun!
Meral Akşener’in açıkladığı parti programında ekonomiden eğitime, terörden dış politikaya kadar birçok alanla ilgili çözüm önerileri var. Öncelikle İyi Parti’nin kuruluş amacı;
Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak,
Çağdaş medeniyeti yakalamak,
Sevgi ve saygı dilini hekim kılmak,
Parlamanter sistemi yaşatmak,
Denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak,
Fırsat eşitliği sağlamak,
Mülkiyet hakkını korumak,
İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak,
Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak,
Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek,
Olarak açıklanmıştır. İyi Partinin ilkeleri ise,
Türk milletine güveni esas almak,
Açık, dürüst ve hesap verebilir olmak,
Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı, pozitif siyaset yapmak,
Çözüm üretmek ve çalışkan olmak,
Somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak,
Siyaseti değerler üzerinden üretmek ve yapmak,
Milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak,
Farklılıklara saygılı olmak,
Milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmak,
Olarak sayılmıştır.
Parti programında özetle, iyi bir Türkiye için var olduklarını, iyi bir Türkiye için yola çıktıklarını ve 80 milyonla kucaklaşacaklarını söylüyorlar. Ben İyi Parti’nin, kötüleri ve çirkinlikleri ortaya çıkaracağına, Türkiye’nin büyüyen sorunlarına çözüm üreteceğine inananlardanım. Meral Akşener hareketi, Türkiye’de kadınların özgürlük ve diriliş hareketidir. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki süreçte erkekler Türkiye’yi iyi yönetemediler, kadınlar daha iyi yönetebilir. Bu son umuttur. Allah Meral Akşener ve arkadaşlarının yollarını açık eylesin!
Sözün özü: Siyasette kadın olmak, hele T.C. Cumhurbaşkanı adayı olmak zor bir iştir. Çünkü erkeklerle uğraşmak zorundadırlar!

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER