Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSamandağ’da “Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi” Tabutlu protesto ile “Yeşil Kent Meydanı" istedi

Samandağ’da “Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi” Tabutlu protesto ile “Yeşil Kent Meydanı” istedi

 

Hatay’ın Samandağ ilçesinde 75. Yıl parkındaki parkı protesto eden “Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi” temsili cenaze merasimi düzenledi.

Tepeden inmeci anlayışı kabul etmediklerini dile getiren “Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi”,

“Yeşil Kent Meydanı İstiyoruz” şiarıyla başlattıkları eylemde; 75. Yıl parkında toplanarak yapılan otoparkı protesto ederek temsili cenaze merasimi düzenledi, ardından Abdullah Cömert alanına ve oradan tekrar tabutu 75. Yıl parkına (otopark) bırakarak eyleme son verdi.

Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi adına Seçkin Yatkın yaptığı Basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

ÇARŞI MERKEZİMİZ VEFAT ETMİŞTİR

“Merhaba. Yaşlanmış ve 2017’den beri betonlaşma hastalığına yakalanmış çarşı merkezimiz vefat etmiştir. Bu ölüm aslında bir son değil yeni bir başlangıçtır. Samandağ’ın ihtiyacı olan modern kent meydanının ana rahmine düştüğü gündür bugün. Yaşlanmış ve betonlaşma hastalığına yenik düşmüş çarşı merkezimizin cenazesi ve yaratmak istediğimiz yeşil bir kent meydanı için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Yaratmak istediğimiz kent meydanı için ilgili bölgede 3 alan bulunmaktadır. Bunlar; eski vergi dairesi yeri, eski askerlik şubesi yeri ve eski 75. yıl parkıdır. Eski vergi dairesi yerinde Samandağ belediyesine ait %36, Samandağ kaymakamlığına ait %12 hisse bulunmaktadır. Geri kalan %52’lik kısım özel mülk sahiplerine aittir. Vatandaş olarak %48 hissesine sahip olduğumuz bu alanın yeşil alan olmasını talep ediyoruz. Özel mülk sahiplerine ait olan %52’lik hissenin mülk sahiplerini mağdur etmeden kamulaştırılmasını istiyoruz. Kamulaştırma bedeli Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ belediyesi tarafından karşılanmalıdır. Kamulaştırma ile ilgili yeterli bütçemiz yok söylemini kabul etmiyoruz. Antakya da köprübaşına çok yakın olan vakıf İşhanı’nın yeri Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi tarafından kamulaştırılırken eski vergi dairesi yerinde Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi elini taşın altına koymalıdır. Eski askerlik şubesi yeri bu çirkin ve depreme dayanıksız haliyle büyük bir risk teşkil etmektedir. Bu alanda mülk sahibi ve söz sahibi olan Samandağ Belediyesidir. Belediyenin bu binayı acilen yıkmasını ve yerine yeşil bir alan yaratmasını talep ediyoruz. Eski 75.yıl parkı gibi Samandağ için çok önemli bir alan bir önceki Samandağ belediyesi yönetimi tarafından 25 yıllığına Hatay Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir. Şehir bölge planlamacıları tarafından burada otopark yapılmaması gerektiği bir rapor halinde bize sunuldu. Bu raporu Hatay Büyükşehir Belediyesine ilettik ve katlı otoparka itiraz ettik. Bütün bunlara rağmen Hatay Büyükşehir Belediyesi altta katlı otoparkı üstte de beton parkı Samandağ halkına reva görmüştür. Tepeden inmeci bu anlayışı kabul etmiyoruz. Yaratmak istediğimiz kent meydanında bu alanın geleceğini bilimsel veriler ve kesinlikle kamu yararı doğrultusunda olacak şekilde Samandağ halkının belirlemesini talep ediyoruz.”

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ’IN ADALETLİ ADALETLİ OLMASINI TALEP EDİYORUZ

Ardından Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi üyelerinden aynı zamanda Samandağ Ziraat Odası Selim Kamacı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a karşı şu eleştirilerde bulundu:

“Nefese almak işitiyoruz inisiyatifi olarak değerli basın mensubu arkadaşlarının aracılığıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sesleniyoruz. Daha önce 10 bin Samandağlının imzalarıyla kendilerini ziyaret ettik, kendileri de bize bu konuyla ilgileneceğini ve bunun betonarme yapılmayacağını sözünü verdi. Buradan Sayın Kılıçdaroğlu’na seslenmek istiyoruz! Adalet yalnızca sizin için istenmez, bizim içinde adalet isteyin. Biz sizden şu anda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan adaletli olmasını talep etmenizi istiyoruz. Çocuklarımızın, yaşlılarımızın oturabileceği bir gölgemiz dahi yok. Bu dayatmacı uygulama tamamen karşı çıkıyoruz. Ve bu konuda sayın Lütfü Savaş’ı buradan kınıyoruz. Teşekkür ediyorum. “

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER