Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaVekil Topal: "Yerel Basın Ayakta Duramıyor!"

Vekil Topal: “Yerel Basın Ayakta Duramıyor!”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Yaşanan ekonomik kriz yerel basını yok ediyor” dedi. TBMM Genel Kurulunda söz alan Milletvekili Serkan Topal, “Demokrasimizin teminatı olan yerel basınımıza sahip çıkılmalı ve desteklenmelidir” diyerek konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“Yaşanan ekonomik krizin vurduğu sektörlerin biri de yerel basın kuruluşlarıdır. Artan kağıt ve mürekkep maliyetlerine ek olarak külfet haline gelen elektrik faturaları ve ulaşım giderleri de eklenince birçok yerel gazetemiz yayın hayatına son vermek zorunda kaldı. Dijital medya baskısını üzerinde hisseden yerel gazeteler iflasın eşiğine geldi. Birçok gazete, çalışanlarını işten çıkararak bir iki kişiyle ayakta durmaya çalışıyor.

İlan verme koşullarını da düşündüğümüzde bu gazetelerin yaşama şansı yoktur maalesef. Bir an önce ekonomik destek yapılmalı, kamuya olan borçları faizsiz olarak ötelenmeli, çalışanların vergi ve SGK primleri bizzat kamu tarafından ödenmelidir. Hükûmete sesleniyorum: Yerel medyaya destek verin, unutmayın ki yerel demokrasimizin en büyük teminatı yerel basınımızdır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER