Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayZanaatçılar İstanbul'da Moral Buldu

Zanaatçılar İstanbul’da Moral Buldu

İstanbul Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisinde açılan, “Kadim Anadolu Zanaat Sergisi”ne katılan Hataylı zanaatçılar moral buldu.

Hataylı Zanaatçılar İstanbul'da Moral Buldu

Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’tan ustaların eserlerinin sergilendiği “Kadim Anadolu Zanaatları” Sergisi 30 Mart perşembe günü saat 14’te açıldı. Açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileğinde bulunurken, deprem bölgesinden zorunlu olarak çıkan zanaatçılarla buluşmanın önemine değindi.Hataylı Zanaatçılar İstanbul'da Moral Buldu

İki gün süreyle açık olan sergi açılışına; Şadi Asfuroğlu, Menel Hüzmeli, Semire Erdem, Nahya Güzelyurt, Memduh Yiğit, Kasım Kaygın, Yeter Yıldız, Serpil Sultanoğlu Emel Temizkan, Nursel Atatanır, Serkan Yazmacı, Hüsniye Tüfekçi, Evrim Erbek, Yılmaz İpek, Ali Büyükaşık, Yasin Günaydın, Erol Taşsöken, Yusuf Altunay ve Necmi Buraç katılırken, Edip Bağdatlı, Ali Altun, Abdullah Özalp, Corc Suadioğlu, İbrahim Süel, Serap Akgöl ve Nehla Solak’ın da eserleri sergilendi.Hataylı Zanaatçılar İstanbul'da Moral Buldu

Depremden etkilenen ve eserleri zarar gören zanaatkarlara maddi ve manevi destek olmak için düzenlenen sergi ilgi görürken, kısa süreli tutulması eleştiri konusu oldu. Hataylı Zanaatçılar İstanbul'da Moral Buldu

Antakya’nın taş ustaları, ipek dokumacıları, buğday sapı ile dokunan sepetleri, yorganları, kutnu kumaşı ve yemenileri, Kahramanmaraş’ın işlemeleri, Adıyaman’ın toprak işleri ve daha birçok ürünün yer aldığı sergiye; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Küratörlüğünü Esmer Erdem’in yaptığı sergi, deprem bölgesinden gelen ustaların sadece zanaatlarını değil, depremi yansıtan tüm yaşanmışlıkları da yansıttı.

KÜLTÜR VARLIKLARININ TESPİTİ YAPILIYOR

Deprem sürecinde herkesin yapacak birçok işi olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ise, “Kadim kültürümüzün ve kültürel mirasımızın depremin yıkıcı etkileriyle yok olmaktan kurtarılması da bunlardan bir tanesi. Bu amaçla bakanlığımızla büyük bir sürat ile bölgede zarar gören taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarımızın ve vakıf eserlerinin hasar tespitlerinin yapılması, koruma altına alınması ve ihya edilmesi çalışmalarını yürütüyor. Bunun için konusunda uzman pek çok akademisyenimiz Türkiye’nin birçok yerinden gönüllü olarak bize katıldı. 500 teknik elemanımızı da sahada çalıştırmaya başladık. Hasar gören taşınmazlarda, ağır hasar gören tarihi yapılarımızdaki özellikle nitelikli malzemelerin ayrılması, korunması, envanterlenmesi için de farklı özel ekiplerimiz de hassasiyetle çalışmalarını yürütüyor. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Bunun bakanlık olarak kendimizden emin bir şekilde söyleyebiliyoruz” dedi.

DEPREMDEN ETKİLENEN SANATÇILARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Beyoğlu Belediyesi olarak bölgede etkilenen ve ürettiği eserleri zarar gören sanatçılarımıza destek olmak amacıyla deprem bölgesindeki sanatçılarımızın sanat eserlerini İstiklal Caddesi’nde milletimiz ile buluşturuyoruz. Serginin ziyaret edilmesi, eserlerin satın alınması depremden etkilenen sanatçılarımıza maddi ve manevi büyük bir destek olacağına inanıyorum. Milletimizi, depremden etkilenen vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız, aynı şekilde sanatçılarımızı da bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER