Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaHalkın İradesi Yok Sayıldı

Halkın İradesi Yok Sayıldı

Atay:‘Halk İradesinin Gaspı’
Topal:Halk İradesine Darbe
Şahin: “Millet İradesi Hiçe Sayılmıştır İlk İçraatleri Atatürk Resimlerini İndirmek Olmuştur.”

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarının İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden alınmasına tepkiler sürüyor.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, CHP Milletvekili Serkan Topal, ile Suzan Şahin yaşananlara tepki gösterdiler

Görevden almaları ‘halk iradesinin gaspı’ olarak nitelendiren Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, değerlendirmeyi yaptı:
“Diyarbakır, Van ve Mardin’de halkın büyük desteğiyle seçilmiş Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarının görevden alınarak belediyelere kayyum atandığı haberiyle güne başladık.
Geride bıraktıkları milyarlarca borçla, hırsızlıkla, yolsuzlukla anılan kayyumlar, bir kez daha halk iradesini gasp etmenin aracı olmuştur. Halk iradesiyle kayyumlardan geri alınan belediyelere karşı atılan bu adım, yurttaşların seçme hakkının yok sayılması demektir. Seçilmiş Belediye Eş Başkanları; Adnan Selçuk Mızraklı, Bedia Özgökçe Ertan ve Ahmet Türk’ün, Partileri ve seçme hakkı gasp edilmiş tüm yurttaşlarımızın yanındayız. Halk iradesine yapılan bu saray darbesine karşı tüm yurttaşları eşitlik, özgürlük, kardeşlik mücadelesinde birleşmeye çağırıyoruz.
Görevden almalara tepki gösteren H CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal oldu. Topal, ‘ yaptığı kısa değerlendirmede, “İleri demokrasi derken, halkın iradesine müdahale etmeyi mi kastediyordunuz? İktidar olmanın verdiği güçle halk tarafından seçilen kişileri görevden alıp kayyum atamak, hukuka ve halkın iradesine yönelik yapılmış bir darbe değil de nedir?” dedi.
-Diyarbakır, Mardin ve Van halklarının siyasi iradelerinin gaspedilerek #kayyum atanmasını kınıyoruz!
Bir diğer Hatay Milletvekili Suzan ŞAHİN ise yaptığı değerlendimede şu görüşleri dile getirdi:
“Kayyumların ilk icraatı ATATÜRK fotoğrafını indirip, rte fotoğrafı asmak oldu!

Çok değil 3-4 ay sonra, sarayvari makam odaları yaptıran, halkın, yetimin trilyonlarını israf eden yönetimler göreceğiz.

Bugün Akp’nin kayyum zulmü ile bir kez daha egemenliğin esası olan demokrasi ve MİLLET İRADESİ hiçe sayılmıştır..”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER