Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberAFAD'dan Hatay Eczacılar Odası’nda Deprem Bilgilendirme Toplantısı

AFAD’dan Hatay Eczacılar Odası’nda Deprem Bilgilendirme Toplantısı

Hatay Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ömer Akbaş, Hatay İlinin Afetselliği, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP-Hatay), Afetlere Hazırlık Yılı ve Gönüllülük Projesi kapsamında 28. Bölge Hatay Eczacı Odası’nda sunum gerçekleştirdi.

AFAD’dan Hatay Eczacılar Odası’nda Deprem Bilgilendirmesi Toplantısı

Hatay Eczacılar Odası’nda AFAD Hatay İl Müdürlüğü, doğal afetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

17 Ağustos 1999 Depremi Hakkında Kısa Film

17 Ağustos 1999 depremi hakkında yapılan kısa film ile başlayan bilgilendirme toplantısında AFAD İl Müdürü ve yetkililerinin, Hatay Eczacı Odası Müdürü Sedat İlkin Aközcan, Hatay Eczacı odası yönetim kurulu ve üyeleri hazır bulundu.

Hatay Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ömer Akbaş, kısa film gösteriminden sonra Hatay’ın kaynak zonları ve diri fay hatları hakkında görsellere desteklenen sunumunu yaptı.

“Hatay, 1. Derece Deprem Bölgesinde Yer Alıyor”

AFAD İl Müdürü Ömer Akbaş, 1900’den günümüze kadar Hatay ve çevresinde meydana gelen m>=5 büyüklüğündeki depremlere ilişkin açıklayıcı bilgiler verdi.

Akbaş, “Hatay ili sınırları içinde kalan alanın tamamı birinci derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Türkiye’nin ikinci büyük fay zonu olan Doğu Anadolu Fay Zonu (DAF) Hatay ilinden geçmekte olup, küçük-büyük birçok fay hattı mevcuttur. Tarihsel ve Aletsel Deprem kayıtları, bölgede 130 yıldır büyük yıkıcı deprem olmadığını göstermektedir” açıklamasında bulundu. Sunumunda 2011 yılında Van’da yaşanan 7.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin bilgiler sunan AFAD İl Müdürü Ömer Akbaş: “Afet durumunda amaç; Afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemektir. Bu doğrultuda ülkemizde yaşanabilecek her tür ve ölçekte, afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak, bakanlık, kurum ve kuruluşlar, özel kuruluşlar, STK’lar ve gerçek kişileri kapsar” ifadesinde bulundu.

2019 Güncelleme Çalışmaları Tamamlandı

AFAD İl Müdürü Ömer Akbaş, “Açıkta kalan görevleri belirlemek, yetkileri tanımlamak, işbirliği arttırmak(Sosyal ağ), tatbikat (Role play)ile refleks yaratmak, mevcut kaynakları tespit etmek, ihtiyaçları belirlemek, kapasite geliştirmek, iş akışları ile süreçleri netleştirmek afet planlamanın en önemli hususları ve amacıdır. 2019 yılı güncelleme çalışmaları da tamamlanmış olup 04.07.2019 tarih ve 96414 sayılı Valilik Makamı oluru ile yürürlüğe girmiştir” dedi.
,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER